Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti 22 évesen nőként elkezdenét...

Ti 22 évesen nőként elkezdenétek az orvosi egyetemet?

Figyelt kérdés

2018. dec. 13. 16:11
1 2
 11/18 Travis83 válasza:
100%
Nővérem 26 évesen kezdte az államokban, amikor az angol nyelvtudása is minimális szinten volt. Most 38 és már fél éve orvos. Nem szeretném részletezni mennyit tanult, mert az kegyetlenség lenne, de mellesleg két gyereke is van!
2018. dec. 14. 15:38
 12/18 anonim válasza:
Persze. Nem fogod megbanni
2018. dec. 15. 09:51
 13/18 anonim ***** válasza:

Én a 7-es válaszoló véleményét nagyon osztom!

Én is 22 leszek jövőre, mikor elkezdhetem (és nagyon nagyon bízom benne, hogy így lesz). Én a környezetemből megkaptam a támadásokat, 0 olyan ember volt, aki támogatott az elejétől fogva, még a legjobb barátaim is úgy reagáltak, hogy "Biztos?". Igaz, most se támogat senki különösképpen, de már legalább elfogadták a döntésem így 1 év után.

Van az emberek fejében egy idealizált kép arról, hogy 23-24 éves kor körül kezdjen el az ember lánya a családalapításon gondolkodni (és akkor majd 30 éves korára talán lesz férj meg gyerek). Ez a hozzáállás engem is elbizonytalanított, de a valóságban mind tudjuk, hogy a családalapítás nem függ szorosan össze a tanulmányokkal és egyik sem zárja ki a másikat. Nyílván gyerek mellett orvosi halasztás nélkül lehetetlen, de ismerkedni, sőt házasodni is lehet. (Nem mellesleg, 1-2 éves kapcsolatokban nem kellene még házasodni meg gyereket vállalni se, szóval ha jelenleg nincs párkapcsolatod és az elkövetkező pár évben ismered meg életed párját, akkor 29-30 évesen meg szerintem nem leszünk elkésve, főleg a mai világban. A szakvizsgát meg egyértelműen nem kell megvárni, mert már rezidensként jár fizetés. Meg az ember nem tudja, mikor találja meg a párját (én személyesen megvagyok győződve, hogy 30 éves koromig biztos nem, így nem is aggódnék ezen a kérdésen).

2018. dec. 15. 20:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem párom anyuja anno orvosi egyetem közben lett terhes, halasztás nélkül elvégezte igaz nem négyessel, ötössel. Utána babázott jó sokáig most már szakorvos.
2018. dec. 18. 10:42
 15/18 anonim ***** válasza:

#14: azt hogy csinálta? :O És ki vigyázott a picire, amíg ő iskolában volt? Nem sajnálta, hogy nem jut elég idő rá?

Én csak úgy tudom elképzelni, hogy pont nyár elején szült és akkor volt 2 hónapja regenrálódni utána meg a férje illetve a család segítette. Mindenesetre ez ritka nagy mázli, már önmagában az is, hogy komplikációmentes volt a terhessége és rosszullétek miatt nem kellett hiányoznia/halasztania.

2018. dec. 18. 11:19
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Koliban lakott, sokat segìtettek a barátnői is, illetve a szülei, nyári baba volt. Mondjuk én sem vállaltam volna be ekkora stressz mellett a babát meg ezt az egészet, de neki sikerült, így másnak is sikerülhet.
2018. dec. 18. 11:29
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek az értelmes választ! Igazatok van teljesen!
2018. dec. 19. 14:16
 18/18 anonim válasza:
Mi újság azóta, kérdező? :D
tegnapelőtt 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!