Nagyon nehéz egyszerre a biológia és kémia emelt szintű érettségi?
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, jelenleg tizedikes, és nagyon érdekel az orvosi pálya. Ehhez viszont biológiából és kémiából is emelt szinten kell majd érettségit tennem tizenkettedikben. Nyilván ezek már külön-külön is nehezek, habár a biológiával szerintem könnyebb dolgom lesz, mivel azt mindig jobban szerettem. A kémiával az a problémám, hogy a humán tárgyak nekem mindig jobban mentek, mint a reál tárgyak. Szerintetek ha mindkét tantárgyat felveszem faktra tizenegyediktől és esetleg kémia tanárhoz is elmegyek külön, sikerülhet mindkettőből sikeres emelt szintű érettségit tennem?2018. dec. 10. 17:54
1/6 anonim válasza:
Miért ne sikerülhetne? Annyi embernek sikerült már. Ha esetleg az egyik nem sikerül elég jól, még mindig megpróbálhatod kövi októberben, vagy kövi májusban. És ha az se, akkor megint... Vagy kitalálsz vmi mást.
2/6 anonim válasza:
Általában mindenki egyszerre csinálja a kettőt, hidd el, nem olyan baromi nehéz azért :) Tudom, hogy 16 évesen még ijesztőnek tűnhet, nekem is az volt; most vagyok negyedéves orvosin. Vedd csak fel a faktokat, vedd komolyan, tanulj rendszeresen és semmi nem állhat az utadba.
3/6 anonim válasza:
Nagyon sokaknak nem sikerül előszörre bekerülni pl a SE-re. Ilyenkor általában újra érettségiznek az egyikből, a korábbi eredmény ugyanis nem vész el úgysem.
4/6 anonim válasza:
Mondjuk azt nem értem, hogy miért kellett lepontozni. Ha az "orvosira járok" címszó miatt, akkor azt egyébként biztatásnak szántam, miszerint ha nekem és még sokan másoknak ment, akkor a kérdezőnek is fog, ha tanul és komolyan veszi.
5/6 anonim válasza:
Mivel a biológia kifejezetten könnyű, igazából csak a kémiával kell számolni - nem, nem nagyon nehéz: persze, azért oda kell tenni magad.
6/6 anonim válasza:
Szerintem meg brutál nehéz, főleg a számolásos része. Ettől függetlenül van egy csomó időd, ne tántorodj el valamitől csak mert nehéz. Az orvosi is az. Egyébként a kémiának is van bőven magolós része, emellé kell jó logika is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!