Tudnátok segíteni továbbtanulással / pályaválasztással kapcsoltban?
18/F Debreceni vagyok (infos).
Nem szeretném nagyon konkretizálni a kérdésemet, de az érdekelne, hogy:
-Mivel mindig is érdekelt a természet, másodállásban mi is őstermelők vagyunk, így akarva, akaratlanul is megszerettem. Viszont nem tudom, hogy én ezt a jövőben hogy tudnám a legjobban kamatoztatni...
Csináljam-e egyáltalán, vagy ne?...
Szóval a véleményetek érdekelne. Egy kis nézőpont/fej tágítás.
Eleve kell-e nekem felsőoktatási végzettség, vagy elég 1 teknikusképzés is?
És hova menjek tanulni, és mit? Mármint az agrár szektorban?
(Amik szóba jöhetnek [igazából még szinte minden xd]):
-Erdészmérnök
-Erdésztecnikus
-Talaj, és növény(-) mérnök
-Mezőgazdasági agrármérnök, és vidékfejlesztési mérnök
-Stb.
A véleményetek érdekelne. Tudom, hogy elég sok mindent kérdeztem, de ha csak pár szóban is, de nagyon érdekelne, hogy mik ezek, mik köztük a különbségek, konkrétan melyik szalma mit csinál.
És ti nektek (ha nem dolgoztok is benne), milyen tapasztalataitok vannak ezekkel kapcsolatban. Pl. az elhelyezkedési lehetőségekkel.
És melyik a legkifizetődőbb?
Ja és még 1 kérdés: -A környezetvédelmi mérnök az tényleg 1 büfé-s szak, mint mondjuk a szabadbölcsész? Mit tanulnak meg amit a későbbiekben tudnak kamatoztatni, használni? Fizetésük, elhely. lehetőségeik? XD
Válaszaitokat nagyon szépen köszönöm! -PEACE-
Az erdőmérnökök (nem erdészmérnök) nagyon széles körű képzést kapnak, szerintem mindenki megtalálhatja a számítását, aki a természettel akar foglalkozni. (Az erdőn kívül az útépítéstől a térképészet, fölmérésen át a növény biológiáig bárhol el lehet helyezkedni.)
Növény(-) mérnök nem tudom mit jelent, de pl növényvédelmi mérnökként elég jól lehet keresni. Az agrármérnök szakok is jók tudnak lenni, de azokat kevésbé ismerem. Jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!