Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért szigorítják folyton az...

Miért szigorítják folyton az egyetemre való jelentkezés feltételeit?

Figyelt kérdés
Karácsony Gergely azt mondta,hogy az lenne a cél,hogy mindenki minél több tudást szerezzen.Erre a Fidesz 2020-ra bevezeti a kötelező emelt érettségit és nyelvvizsgát is

2018. dec. 4. 23:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Apropó, 2 nyelvvizsga: Ez mind szép lenne és jó, ha nem lenne az oktatási rendszerünk egy rakás sz@r!

Könnyen meglehet, hogy aki kéttannyelvű iskolába jár, annak 100% hogy ez sikerül 4 év alatt, de pl. a művészeti szakgimnáziumokban lehetetlen olyan hatékony órabeosztást csinálni, hogy a nyelvórák is magas szintűek legyenek. Így pont azoktól lehetetlenítik el a diplomaszerzés lehetőségét, akiknek egyébként sokkal magasabb szintű humán műveltségük van mint egy szimpla gimnazistának.

És igen... rengeteg kampány, tüntetés volt már azzal kapcsolatban, hogy változzon meg az oktatási rendszerünk, de most már azt gondolom, hogy ha megszakadnak, csak azért sem fognak engedni, hogy teljesüljön az álmuk, és több ingyen robotoló senkiházi éljen itt a túl sok diplomás helyett.

2018. dec. 5. 14:37
 12/18 anonim ***** válasza:
10%

Nem vagyok törtető magolókép, mégis simán 410 pontot összehoztam érettségin, mert egyszerűn rohadt könnyű még az emelt szintű érettségi is. Felesleges ez az egész nyávogás, hogy csak a buta magolók jutnak tovább, mikor jelenleg szín 2-es tanulók is be tudnak kerülni egyemre annyira alacsonyan vannak az elvárások.

Komolyan leromlott már a diploma értéke, pont azért mert mér szinte bárkit felvesznek egyetemre és ha szerencséje van egy ZS kategóriás intézményben még végig is rugdalják. Jelenleg érettségi nélkül nem tudsz mihez kezdeni, pár év múlva már a diploma veszi át a helyét annyira alap dolog már hogy ha más nem egy BTK-s papírt összekaparnak.

Németország meg nem valami jó példa, mivel ott elismerik a szakmunkásokat is, míg itthon lenézik őket. Ott se diplomás boldog-boldogtalan, nem is tudna működni így egy ország. Akik vállalkozó villanyszerelők, asztalosok stb nem keresnek rosszul, viszont mégis le vannak nézve, mert a buta proli eddig jutott, még egy jó kis Wekerlés diplomája sincs dísznek. Én tartom magam ahhoz, hogy nem kell mindenkinek diplomásnak lennie, mert csak elértéktelenedik az értéke.

A másik hogy a legtöbb szakra nem nehéz bekerülni, talán egyedül az orvosi képzések ahova fizetősre is baromi magas elvárások vannak, viszont mivel emberéletekkel fognak játszani teljesen jogos. De mondjuk jogra, pszichológiára vagy hasonlóan népszerű szakokra ha valaki nem tudja összeszedni az állami pontot önköltségesre simán be tud kerülni, ha ennyire ez a szak az álma.

A nyelvvizsga is olyan, hogy mivel fizetős kérdésesebb lehet, de mondjuk akinek van nete azért fel tud készülni ingyen is. Kismillió oldal van ahol segítséget lehet találni nyelvtannal, szókinccsel kapcsolatban, youtubeon lehet hallott szövegértést gyakorolni, vannak oldalak ahol skypeolhatsz vagy levelezhetsz külföldiekkel, szóval adva van minden eszköz hogy megtanulj egy idegen nyelvet. Tessék, ez máris olyan dolog amire egyetemen szükséged lesz, hogy mondjuk feltaláltad magad nyávogás és kifogások helyett.

2018. dec. 5. 15:32
 13/18 anonim ***** válasza:
6%
Bocs, nem érettségin, felvételin lett ennyi pontom, 74 pluszpont ebből.
2018. dec. 5. 15:33
 14/18 A kérdező kommentje:

Nyelvvizsga nem olyan problémás,mint az emelt..

Most ha valaki már érettségizett és utánagondolja meg magát,hogy mást tanulna,akkor ott probléma van.Azt se tudomhonnanszerezzem meg egyáltalán az emelt anyagot.

2018. dec. 5. 18:51
 15/18 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 12-es!

Ha neked 410 pontod lett, akkor mi alapján osztod ki az embereket?

Jelenleg a te pontod, se pszichológiára, jogra meg végképp nem lenne elég!

Nekem 472 ponttal ( akinek nem lenne ismerős az új rendszer, a maximum pont 500) sikerült bejutni jogra. Az állami ponthatár 460!!! A felvett hallgatók 80-90%-a, de van olyan egyetem, ahol 95%-a fizetősön van, tehát az állam szépen kiszállt a jogászok képzéséből.

Teljes lehúzás az egész, mert a kezdő jogászok eleinte nagyon rosszul keresnek, majd csak rá 3 évre a szakvizsga megszerzése után tudnak jól fizető állásba kerülni ( már aki tehetséges. )

De visszatérve, te a 410 pontoddal miért nézed le azokat akik 435 meg 460 pontokat akarnak elérni, hogy bekerüljenek pszichológiára meg jogra? Te, a 410-eddel? Elhiszem, hogy neked ez hú de nagy pont, és hú de büszke vagy magadra, de te is láthatod, hogy a BTK-s szakokhoz elég ez a ponthatár. Se közgázra, sehová nem vesznek fel ilyen béna ponttal.

Ja, mérnöknek, mert 280 pontot mindenki elér.

Igaz látszik, hogy mivel mérnökin 280 a minimuponthatár a legfrissebb statisztikából kiderül, hogy rengetegen lemorzsolódnak.

Szóval, kedves 12-es, szerintem igazán szégyelld el magad, hogy olyanokat akarsz kioktatni, akiknél te is gyengébben teljesítesz! Bár, mivel támogatod ennyire a Fideszt, csodálatos karriered lehet ha nyalsz egy kicsit, mert a képességeid már megvannak hozzá! Ügyes vagy elvtárs!

2018. dec. 6. 21:43
 16/18 anonim ***** válasza:

15-ös köszi, jót nevettem rajtad :D nem vagyok fideszes agyhalott és pont az lett volna a lényeg hogy milyen simán össze lehet hozni 410 pontot, mikor nem is magoltam. Gazdinfón vagyok, 360 pontot kellett elérni, azért csináltam meg az emeltet és a nyelvvizsgát hogy biztos bejussak, szépen fölé is lőttem. Nem volt célom 470 pontot elérni, úgyhogy megerőltetés nélkül szedtem ennyit össze. Önköltségesre is lehet menni, jogra, pszichóra, közgázra és hasonlóan túltelített szakokra is bőven elég ennyi pont.

De amúgy mi az esszéd célja? Hogy 410 béna ponttal nem kéne egyetemre járnom? A kérdés az emeltre és a nyelvvizsgára vonatkozott, mindkettőt kisujjból megcsináltam megerőltetés nélkül, úgyhogy mire fel a személyeskedés? De tudod mit legyen igazad, emeljük fel olyan 420 pontra a minimum ponthatárt, hogy tényleg csak az jusson be aki megérdemli, én támogatom.

Mérnökin is azért van ez a nagy szórás mert mindenhol az megy milyen jól lehet vele keresni, a ponthatár nagyjából a földön, teljesen alkalmatlanokat is felvesznek majd az első szemeszterben ki is teszik őket. Nem lenne ilyen lemorzsolódás ha mondjuk kötelező lenne az emelt matek/fizika/infó érettségi, mert egyből kiszűrnék az alkalmatlanok nagy részét. Vissza is tértünk arra miért jó ha szigorítanak a felvételin.

2018. dec. 6. 22:24
 17/18 A kérdező kommentje:
De utólag hogy emeltezzek le
2018. dec. 7. 03:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Előszeded a régi könyveid, füzeteid vagy neten szinte minden tétel megvan kidolgozva, van ilyen könyv is ami a szóbeli kidolgozott tételeket tartalmazza vagy szimplán beszerzed a 9-12.-es tankönyveket ha már nincs meg. Fenn van az oktatási hivatal oldalán az összes régi feladatsor és pontról pontra hogy milyen témaköröket kell tudni.

Ha meg a jelentkezést nem tudod: [link]

2018. dec. 7. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!