Vörösmarty Mihály gimnázium dráma tagozat?
Sziasztok jövőre fogok ebbe a suliba fekvetelzni. Nagyon szeretném hogy bekerüljek ezért lenne pár kérdésem.
1. A szóbeli felvételin mire kell számítanom mit szoktak kérni?
2.Tanulas szempontból nehéz a suli nagyok az elvárások?
3.Ha 3 4 5s jegyeim vannak felvesznek?
4. Milyen a közösség?
5.Nyugodtan mondjatok meg bármi jót illetve ha van rosszat róla.
Előre is köszi a válaszokat!
1. szobelire nem lehet előre felkészülni, azt nézik, odavaló vagy-e. Ha behivnak szóbelire, kapsz értesitést mit kell vinni... A médiát tudom, a drámát nem. De nekik is 3 ora, több helyszin, több tanár, csoportos feladatok.
2.Átlahos suli, a mennyit kell tanulni, tanárfüggő, és mázli kérdése kihez kerülsz. A tanáraim nagyon nagyon jó fejek, sajnos van olyan,,, akiből,, a rövidebbet húztam úgymond, de ez várható volt...
3. Van esély, de hasalj rá az irásbelire! 40 feletti (nem tudom pontosan, mert nekem 49 pontos volt a magyarom) kell, és 20 feletti matek.
4. A közösség, na az szuper, megér mindent, nincs még egy ilyen klasz suli.
5. Viszont a szülők készüljenek fel, hogy 5 kor érsz leghamarabb haza. Mindig van valami program, szakkör, a másik évfolyam bemutatója, ha nem, akkor csak egyszerűen benn akarsz lenni...
Naagy hiba, hogy nem jelentkeztél előkészitőre!!!
Nagyon szivesen segitek, kérdezz bármikor!
Komolyan,az egész életem megváltozott, és én is... Jó értelemben.
Itt tényleg, a tanárok 98 %-a azért van, hogy kihozza belőled a rejtett tehetséget, vagy csak simán segítenek, hogy kibontakozhass.
Az előkészítő a drámásoknak januárban kezdődik. Esetleg kérdezz utána, nem tudnak-e beszuszakolni, jó pár barátságom innen indult, a szóbeli a hely, és tanárismeret miatt (mert akik tartják az előkészítőt, ők felvételiztetnek, a témák is hasonlóak) olyan volt mint egy következő előkészítő óra.
A helyedben a média szakot is megjelölném azért. Nekünk is van dráma szakkörünk.
1. 3 órás felvételi van. Amire készülni tudsz az egy ének és egy vers. Kb ennyi, de ez a legkevesebb. Az összes többi drámás játék. Érezd jól magad, engedd el magad, legyél kreatív és kb ennyi.
2. Tanulás szempontjából szerintem egy közepes suli. Van terhelés, főleg hogy a drámás sok elfoglaltság mellett kell teljesíteni. De amúgy meg pl házi feladatban rugalmasak, nem nagyon adnak ilyen egyik napról másikra megcsinálandót. De ha 4-es, 5-ös akarsz lenni akkor tanulni kell.
3. Attól függ milyen központit írsz. Ha az nincs minimum 65 körüli nem sok esély van.
A hozott jegyeidet itt felezik, ilyen szempintból nem nagy baj ha nem vagy szín 5-ös.
4. Na a közösség az nagyon jó. Tényleg.
5. Nagyon szuper tanári gárda van. Fiatalosak, lelkesek, tényleg törődnek a gyerekekkel. Hátrány: a nyelvoktatás nem a fő irány, heti 3 óra angol van, heti 3 másik nyelv. A drámán nagyon nagy a leterheltség.Csak akkor válaszd ha tényleg nagyon szereted csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!