Minden egyetemen van előírt tanulmányi átlag, amit ha nem ér el a hallgató, akkor önköltségesre sorolják át állami támogatottról?
Figyelt kérdés
Most az Óbudai Egyetemre járok mérnökinformatikára. Jelenleg 2.75-ös átlag kell, hogy ingyenesen maradjak, jövőre már 3.0 kell.
Ezért átmennék egy másik egyetemre (Neumann János Egyetem Gamf kara). Alaposan átolvastam a tanulmányi és vizsgaszabályzatukat, és itt nem találtam olyat, hogy kötelező tanulmányi átlag.
Lehetséges, hogy itt nincs ilyen előírás? Mert én úgy tudom, hogy az előírt átlagot központilag vezette be az állam, és minden egyes egyetemre vonatkozik. Nem így van?
2018. nov. 28. 17:20
1/2 anonim válasza:
Igen. Mindenhol van. Állami előírás.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! Egyébként itt azt írják, hogy nincs:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Furcsa nekem amúgy, hogy a TVSZ-be tényleg nem írnak róla semmit.
2018. nov. 29. 01:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!