Felnött képzés mérnök inforol mit gondoltok? Miben másabb mint a rendes mérnök info szak?
"Felnött képzés mérnök inforol mit gondoltok?"
Azt, hogy az Országos Képzési Jegyzékben
nincs. Nem is lehet, mert a "mérnök" megnevezés általában felsőfokú (egyetem/főiskola) képzés privilégiuma.
Műszaki informatikus (54 481 05) van, itt
elérhető a szakképzési kerettanterve.
Hasonló a mérnökinformatikus
képzéshez: kicsi programozás, kicsi elektronika, kicsi hálózatok - szóval a mérnökinformatikus gyakorlatorientált, technikusi változata, matematika és számítástudományi elmélet nélkül.
Nem értem a különbséget bármilyen "felnőtt" és "rendes" felsőfokú képzés között. Érettségi után általában felnőttképzés következik.
Levelező (vagy esti) és nappali képzésre gondolsz?
#2: Nem.
A felsőfokú képzés az az egyetem/főiskola BSc (Felsőfokú alapképzés) -> MSc (Mesterképzés) -> PhD (Doktori képzés).
A felnőttképzés kis hazánkban az Országos Képzési Jegyzékben szereplő képzések, aminek vannak szintjei - lásd a belinkelt munkafüzet "magyarázat" nevű munkalapjának 2.2.1-es pontját.
A felnőttképzés keretén belül elsajátítható "Műszaki informatikus" képzettség "emeltszintű szakképesítés (technikus), amely érettségi végzettséghez kötött és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!