Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elkezdhetek okj képzést,...

Elkezdhetek okj képzést, Budapesten, ha nem oda vagyok bejelentve?

Figyelt kérdés
Budapesten élek már másfél éve, viszont a szüleimhez vagyok bejelentve Nyíregyházára. Érettségi után az egyetemet levelezőn kezdtem el, hogy mellette dolgozzak, viszont nincs szakmám és még a diplomám sincs meg egy darabig. Akarok már régóta gyógymasszőr tanfolyamot végezni, viszont csak 400 ezer forintért láttam, most viszont megtudtam, hogy a munkaügyi is kiközvetít rá ingyenesen. Arra gondoltam, hogy elvégzem ingyen az a szakmát, ami régi vágyam, még meg is támogatnak és nappalis leszek újra, így suli után elmehetek diákmunkázni. Egy bökkenő lehet: úgy tudom lakóhely szerint illetékes okmányirodában lehet regisztrálni magam álláskeresőnek, viszont az én esetemben az Nyíregyházán van. A regisztráció után átközvetíthetnek másik városba a képzésre, ha benyújtok valamilyen kérvényt? Akinek van segítő ötlete, mindenképpen szívesen veszem és köszönöm előre is :)

2018. nov. 12. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Miért nem jelentkezel be ideiglenesen Budapestre, ha ott tartózkodsz?
2018. nov. 12. 22:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Oda mész tanulni, ahova akarsz meg föl is vesznek, hely is van. Egyik mate-em anno okj-n Egerből járt be Pestre.
2018. nov. 12. 22:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: Úgy tudom a lakóhelyet nézik, állandó lakcímet

Második: ő regisztrált álláskeresőként tette ezt?

2018. nov. 13. 12:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Jaa, nem de lehet, hogy átkérheted magad; ha van elegendő férőhely.
2018. nov. 13. 19:40
 5/5 anonim ***** válasza:

"Első válaszoló: Úgy tudom a lakóhelyet nézik, állandó lakcímet

Második: ő regisztrált álláskeresőként tette ezt?"

Nekem is volt állandó lakcimem és a tartózkodási helyem más volt.

Át is regisztráltathatod magad a tartózkodási hely szerinti kirendeltségre.

(Bár ez kb 10 éve volt, azóta nem tudom mi változott, mert nemhogy munkaügyi központot nem láttam, de Magyarországot sem.)

2018. nov. 13. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!