Pszichológus vagy jogász?
Idén felvételizem és teljesen tanácstalan vagyok. Mindkét terület érdekel, de mivel tipikus tömegszakok nagyon nehéz velük elhelyezkedni és sokáig is tartanak.
A pszichológia szerintem érdekesebb, bár nem vagyok kimagasló bioszból. Nem igazén szeretnék saját rendelőt, kezdetekben mindenképpen egy szervezethez, céghez vagy iskolához mennék.
A jog kissé szárazabb anyag, de szerintem nagyon sokoldalú. Csak az a baj, hogy irdatlan sok idő, mire szakosodsz és leállamvizsgázol.
Néhány infó rólam: alapvetően introvertált vagyok, de nagyon szeretek ismerkedni. Kreatívnak tartom magam, nagyon-nagyon sok dolog érdekel, szeretetek illusztrálni és alkotni is. Logikus ember vagyok és néha talán túl rideg, akaratos. Matekból viszont nem vagyok kimondottan jó, ne írjatok se villamosmérnököt de közgáz szakokat kérlek.
Tapasztalatok is érdekelnének? Vannak itt pszichológusok/jogászok?
Nekem vágyam volt, hogy jogász legyek. Majd feladtam (család...) és a jelentkezés előtt 2 héttel döntöttem el, hogy beadom a jelentkezésem. Most joghallgatóként ki kell mondjam, hogy jól döntöttem. Beadtam a jelentkezésem nemzetközi tanulmányokra, ami azért egy fokkal izgalmasabb, mint a jog, beadtam földrajzra, ami ilyen B-tervként érdekelt. De nem. Nagyon jól döntöttem. Sőt, nekem van egy színész szakmám és már a második bemutatóm lesz az Elte perjátszó körében. Színház és jog... Nem gondoltam volna, hogy még ezt is össze lehet kombinálni.
Na de nem nyújtom hosszúra. Azt tanácsolom, hogy azt válaszd, amiben igazán ki tudsz teljesedni. Ahova örömmel jársz be. Lehet neked nem jönne be a jog, de ha úgy érzed, hogy az pszichológia és annak területeiben le tudnál dolgozni egy életet, akkor mindenképp azt válaszd.
Ami az ismerkedést illeti: szerintem bármely egyetem, bármelyik szakán lehetnek jó klikkek és lehetnek "magányos farkas" hallgatók. Rájuk mondja az egyetem, hogy be my guest, ez már nem a gimi, ahonnan kiutálnak, ha nem vagy ultraközvetlen.
Utolsó tanácsként vizsgálj egy szakmatérképet. Ha mégsem a jog a te utad, de elvégzel egy másik szakot mellette/utána a kettőt kombinálva szép pénzeket lehet keresni. Ez lehet akár pszichológiaval foglalkozó terület is, rajtad múlik.
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privátban.
Üdv,
Egy joghallgatókollégagólya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!