Mikortól dolgozhatok legközelebb tanárként?
2022-ben érettségizek, általános iskolai testnevelés-biológia szakos tanár szeretnék lenni. Miből kellene ezekhez érettségiznem, és melyik egyetemre lenne érdemes járnom? Illetve hogy is van ez a tanárképzés? Először elvégzek egy alapszakot, kapok egy papírt róla majd utána jönnek a szakok?
Valaki érthetően kérem, magyarázza el nekem,
Köszönöm
"Egyetemi tanári szakpárra kell jelentkezni, ami esetedben testnevelés-biológia. Erre kell rákeresned a felvi.hu oldalon [...]"
Sajnos csak olyan van, hogy biológia-testnevelés; mindig az van előbb, amelyik az ABC-sorrendben előbb van. Így például nincs matematika-fizika párosítás a felvin, csak fizika-matematika.
Jelentkezel, felvesznek. Másodév után döntesz, hogy középiskolai vagy általános iskolai tanár akarsz lenni. Az előző plusz egy év. Mindkettőhöz tartozik 1 év gyakorlat. Ha végeztél még 4 évig gyakornok leszel. Utána pedagógus 1. A bértáblában megtalálhatod az előmenetelt.
Érettségizned biológiából és tesiből kell.
Hogy általános iskolai tanár lehess, 4+1, azaz 5 éves a képzés. Középiskolába pedig 6 év összesen. Bár mondjuk nem tudom hogy megéri-e, szerintem brutálisan hosszú, a bérezés meg nem segít ezen. Ugyanannyi idő alatt végzel mint egy fogorvos, vagy középsuli tanárként mint egy általános orvos..
Lehet jobban járnál egy neked szimpatikus alapszakkal, majd utána mester. De ha neked a tanítás az álmod, akkor hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!