Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Menjek haza Magyarországra...

Menjek haza Magyarországra befejezni a gimit vagy maradjak itt kint Brazíliában és fejezze be itt?

Figyelt kérdés
Cserediákként vagyok kint Brazíliában és lehetőségem lenne befejezni itt a középiskolát, ha akarnám. Otthon még 2 évem lenne hátra. Egyetemre Európában szeretnék járni és az egyetem amire jelentkezni szeretnék elfogadná mind a magyar mind a brazil középiskolai bizonyítványt. A kérdés az, hogy megérné-e nekem itt maradni. Hiszen itt 1 év alatt végezhetnék és a tananyag is könnyebb, mint otthon. Viszont az iskola minősége itt nem olyan jó és fizetős is, valamint a nyelv is akadályokat jelenthetne. Eddig teszteket amiket itt írtam, jól sikerültek és szerintem be tudnám pótolni azt amit eddig itt tanultak. Szerintetek?

2018. okt. 17. 01:29
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ha meg vagy győződve arról, hogy nincs szükséged magyar nyelvű érettségi bizonyítványra később sem, és _tényleg_ sikerül kint jó eredménnyel leraknod (azért gondolom kint teljesen más a tananyag), akkor rakd le kint. Onnantól kezdve, hogy felvettek az egyetemre, SENKIT nem fog érdekelni, hogy hol érettségiztél. Ha diplomáztál, a CV-be is csak a diplomát szokás beírni, az érettségit nem.
2018. okt. 17. 08:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Haza ne gyere.
2018. okt. 18. 13:52
 3/6 anonim ***** válasza:
37%

De ha ott szerzed meg a bizit,

akkor is vlmikor le kell fordíttatni

magyarra

2018. okt. 18. 16:23
 4/6 anonim ***** válasza:
37%

Vagyis pénzbe fog

kerülni

2018. okt. 18. 16:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért ha valakinek van hasonló tapasztalata vagy egy kicsit jártasabb a témában, légyszi írjon még!

Mivel egyetemre is külföldön tervezek járni, ezért nem hiszem, hogy szükségem lenne a magyar érettségire. Viszont mivel európai egyetemre szeretnék jelentkezni, lehet, a magyarral többre mennék?

Utolsó, egyetem után már nem hiszem, hogy az érettségit is fordíttatni kellene. Másrészt nem vagyok benne teljesen biztos, hogy visszamegyek-e még bár ezt sosem lehet előre tudni.

2018. okt. 19. 23:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez egy nagy döntés, és több szempontot is figyelembe kell venned. Ha maradsz Brazíliában, akkor valóban gyorsabban végezhetsz a gimnáziummal, ami előnyt jelenthet, ha szeretnél hamarabb egyetemre menni. Az is vonzó lehet, hogy a tananyag könnyebb, és már most is jól teljesítesz. Ugyanakkor az, hogy az iskola fizetős, és nem olyan jó minőségű, valamint a nyelvi akadályok is komoly kihívást jelenthetnek. Ha úgy érzed, hogy ezekkel az akadályokkal meg tudsz küzdeni, és szívesen töltenéd itt ezt az időszakot, akkor érdemes lehet maradni.

Viszont fontos, hogy gondolj arra is, milyen érzés lenne, ha hazatérnél Magyarországra. Otthon folytatva a gimit, talán biztosabb alapokat kapsz, ami hasznos lehet az egyetemi tanulmányaidhoz, különösen, ha Európában szeretnél továbbtanulni. A magyar oktatási rendszer erősségei is segíthetnek abban, hogy jobban felkészülj az egyetemre, és otthon valószínűleg kevésbé kellene aggódnod a nyelvi nehézségek miatt.

A döntésedet befolyásolhatja az is, hogy mennyire élvezed a braziliai életet, és hogy mennyire fontosak számodra az ottani élmények és kapcsolatok. Ha úgy érzed, hogy ez az év hasznos és élményekkel teli lenne, akkor lehet, hogy megéri kockáztatni és maradni. De ha inkább a biztos, jól ismert környezetre vágysz, akkor érdemes lehet hazatérni.

Végül pedig, gondold át, hogy melyik opció segítene jobban a céljaid elérésében, és melyik döntés mellett érzed magad a leginkább nyugodtnak és motiváltnak. Az, hogy mi az „érdemes”, nagymértékben attól függ, hogy milyen jövőt képzelsz el magadnak, és hogyan érzed magad a jelenlegi helyzetedben.

szept. 2. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!