Melyiket válasszam?
Figyelt kérdés
Most vagyok utolsó éves, idén érettségizem, a jövőben tanár szeretnék lenni, de előtte van egy szakma, amit nagyon szeretnék megcsinálni, és talán egy ideig dolgozni is akarok benne egyetem előtt, azonban jól jönne a pedagógiai kar előtt egy ,,pedagógia- és családsegítő" OKJ, mert az adna plusz pontot.
A szakma, amit el akarok végezni az egyébként a kőműves és hidegburkoló. Melyiket válasszam szeptembertől? Pedagógia OKJ vagy a szakma? Mindkettőt meg akarom majd csinálni, csak nem tudom hova menjek először.
2018. okt. 1. 22:27
1/2 anonim válasza:
Szakma. Azzal legalább kereshetsz normális mennyiségű pénzt addig is, amíg csinálod az okj-t. Míg fordítva valószínűleg ez nem így lenne.
(bár alapból, ha menni akarsz egyetemre, én azt mondanám, hogy egyből vágj bele)
2/2 anonim válasza:
A hidegburkoló-kőműves szakmát válaszd, azzal keresni is lehet. A pedagógia OKJ-nek nincs túl sok értelme, ha majd úgyis elvégzel egy tanárszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!