Mit csináljak érettségi után?
Levelezon nem tudnal egyetemre jelentkezni? Amellett tudnal dolgozni. Mondjuk, nem tudom, mennyire vagy videken, milyen messze van toled valamilyen infos egyetem. Amugy nappalisoknak van nagyon olcso kollegiumi lakhatasra lehetoseg (akar havi 13-19-ert is), es osztondijra is palyazhatnak (ahhoz bizonyos kriteriumok vannak), azt nem tudom, levelezon is van-e es hogyan ez a dolog. De nappaliskent is tudsz talalni reszmunkaidos allast.
Es allashirdeto oldalakon (pl profession, indeed, jooble, workania) sok olyan allast kinalnak, amihez csak erettsegi es jo felhasznaloi szintu szamitastechnikai ismereteket varnak el (utobbit nem feltetlenul papiron). Ezek foleg irodai adminisztrativ allasok, vagy ugyintezoi, de vannak koztuk komolyabbnak tunok. Ha ilyet esetleg reszmunkaidoben is talalsz, az meg ossze is egyeztetheto akar nappali tagozatos tanulassal is.
A semminel azert egy OKJ is sokkal jobb, az iskolarendszeruek (ha talalsz ilyet) ingyenesek is (de az allam ossz. 12 felevet tamogat, tehat ez elvesz az egyetemi tamogatasodbol X felevet).
Kiegesziteskent pedig, egy baratnom nagyon jol fest es rajzol, es megrendelesre is csinalja es nagyon jol keres vele!
Es igazad van, ha valamihez jol ertesz, ne pazarold el az egesz eleted minimalberert!
Ez jo otletnek tunik, ha osszeszeded a penzt a tanfolyamra! Ha eleget gyujtottel, akkor mar eleg lesz egy sima reszmunkaidos allas is, es boven megelsz.
Es kesobb meg mindig mehetsz egyetemre. Ha jol fogsz keresni, matek magantanarral felzarkozhatsz matekbol.
Es a helyedben megprobalkoznek megrendelesre rajzolni. Jo plusz penz lenne.
Ha sikerult infos vegzettseget szerezned, akkor meg boven megeri kulfoldon is probalkozni, foleg, ha nyelvet is tanulsz. Ha jo leszel a szakmadban, rengeteget kereshetnel. Es ilyen infos erzekkel es ilyen szorgalommal es kitartassal biztos jo szakember lennel.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!