Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Átjelentkezés egy másik...

Átjelentkezés egy másik egyetemre? (ELTE, SZTE)

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves, és a szak amin vagyok a társadalomtudományi karhoz tartozik, de itt a btk-n van. Ha jól tudom, csak 2 lezárt félév után jelentkezhetek át, és csak azonos képzési területre. Én ugyanerre a szakra szeretnék menni, de az egyik egyetemen, amit kinéztem (Elte), a tátk-on van, ez nem akadály, nem?

Másrészről pedig nagyon szívesen várnék eltésektől és a szegedi egyetemen tanulóktól tapasztalatot, vagy bármi hasznos infót azzal kapcsolatban, hogy hogy működnek az adott egyetemeken az átjelentkezések, mennyire lehet megpályázni az államis helyeket (jelenleg is államin vagyok), és esetleg milyen tanulmányi átlagot várnak el stb. De bármi más, ami az egyetemmel kapcsolatos is szívesen olvasom.

2018. szept. 27. 19:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve azt hozzátenném még, hogy akár linkekkel is nyugodtan megdobhattok, én nem nagyon találtam.:D
2018. szept. 27. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy az adott szak egy másik egyetemen más nevű karon van, átjelentkezések szempontjából lényegtelen, nyugodtan átjelentkezhetsz. Viszont átvétel után csak és kizárólag költségtérítésesen folytathatod a tanulmányaidat sajnos, legfeljebb ha az ELTE-s első évedben szuper jól tanulsz, akkor esetleg visszasorolhatnak államira. Ha nem tudsz vagy nem akarsz költségtérítést fizetni, akkor egy alternatív megoldás lehet, hogy újra felvételizel az ELTE-re (amennyiben a pontszámod alapján van esélyed, hogy az ottani állami képzésre bejuss, mert a ponthatárok nem szoktak nagyon sokat mozogni). Ez esetben sem vesznek el a szegedi tanulmányaid, mert az elvégzett tárgyaidról hitelesített tematikákat és leckekönyvet hozva jó eséllyel sok ELTE-s tárgyadat elvégzettnek fogadnak majd el, ezt hívják kreditátviteli eljárásnak. Azt javaslom, hívd fel az ELTE-s kar tanulmányi osztályát és érdeklődj az átvételhez szükséges minimális kreditátlagról. De ha látsz esélyt erre, akkor szerintem inkább próbálj újabb felvételivel bekerülni, mert hátránya nincs és anyagilag sokkal jobban jársz.
2018. szept. 29. 08:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ! Az átjelentkezés akkor kilőve, sajnos nem tudnám megoldani a költségtérítéses finanszírozását.

Az újrajelentkezés nagyon húzós, idén is 9 ponttal lemaradtam az Eltéről.😏 Akkor valószínűleg ebből nem lesz semmi.

2018. szept. 29. 10:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha letennél egy nyelvvizsgát júniusig, azzal szinte bitosan bent lehetnél az ELTE-n a többletpontok miatt.
2018. okt. 3. 07:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, de eddig csak angolul tanultam, és abból is emelteztem. Így nem kapnám meg a nyelvvizsgáért is a többletpontot. Más nyelvet meg kétlem hogy megtudnék tanulni legalább középfokon júniusig.
2018. okt. 3. 09:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs esélyed többletpontokra, szerintem akkor legjobb, ha Szegeden maradsz. Ha nem vagy elégedett a szegedi oktatókkal, akkor is próbáld kihozni a legtöbbet a tanulmányaidból, járj sokat könyvtárba, próbálj lelkesedést találni az egészből, s hidd el, megtalálod az élvezetet majd benne, ha maga a szak érdekel. Mesterszintre már simán jelentkezhetsz az ELTE-re, és föl is fognak venni, ha most jól tanulsz. Sok sikert!
2018. okt. 10. 19:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Viszont nem a SZTE-n vagyok, az csak a másik egyetem amire mennék az ELTE mellett:D
2018. okt. 10. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!