Érettségi szóbeli. Hogy is van?
Azt szeretném kérdezni, hogy:
Ha van egy tantárgyból 4-es írásbeli és ha a szóbelin az illető nem tud semmit, akkor a 4-es írásbeli osztályzatát elveszítheti, vagy megmarad neki?
Több ember mondott olyat, hogy:
Ha tudsz valamit, akkor akár az 5-ös osztályzat elérhető.
DE! Olyan nincs, hogy ha nem tudsz semmit, akkor 4-es osztályzatnál rosszabbat kapsz.
Magyarán nem bukhat meg az illető.
Érdekelne, hogy hogyan működik a dolog.
én úgy tudom hogy 5-10%
De az azért érdekelne, hogy maradna a már megszerzett írásbeli jegy vagy sem.
Hisz az elég durva volna, hogy megszerezz az illető egy jó osztályzatot írásbelin, de a szóbelin elveszítheti.
Az lenne a "normális" hogy ha nagyon keveset is tud, akkor "is" maradjon meg neki az a osztályzat.
Ha meg tud valamit, akkor jobb osztályzat is járhat neki.
De elég ijesztő, hogy akár meg is bukhat az illető szóbelin, mit sem számít az hogy írásbelin kapott egy 4-est...
Itt le van írva,hogy mire hány pontot kapsz.
10%-ot kell elérni, hogy ne bukj meg, ez pontban ha megnézed a linket nem nagy kunszt.
Utolsó voltam.
Persze,hogy leronthatod az írásbelidet,ha szóbelin csak pár pontot kapsz,de ha megkapod a maximális pontot,akkor még 5-öst is kaphatsz.
Magyarnál pl. 100 pont az írásbeli és 50 pont a szóbeli,a kettő összegeként fog születni egy jegy:
0-29 pont 1-es
30-59 pont 2-es
60-89 pont 3-as
90-119 pont 4-es
120-150 pont 5-ös
Szóbelin nem nagyon szoktattak buktatani,ha már mondasz 1-2 szót akkor megvan a 2-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!