Valaki elmagyarázná az érettségipont duplázást?
Nem értem hogy kell kiszámolni az érettségi pontokat... próbáltam már több helyen is de nem megy. ha én 2db 70 pontos tantárgyam akarom duplázni akkor a kiszámított értékhez adjak hozzá 140-et?
utolsó előtti év: magy:3 nyelvtan:3 töri:4 német:3 kémia:2
utolsó év: magy:4 nyelvtan:4 töri:5 német:3 kémia:3
és a kémia, magyar számít a felvételin.
magy: 70%
töri:70%
matek: 70%
német: 60%
kémia: 60%
Duplázásnak semmi köze nincs az év végi eredményhez.
Két tárgyat néznek összesen, ami a kiválasztott szaktól függ.
A kémiád: 60%, a magyarod: 70%.
Ezt összeadják és megszorozzák kettővel, majd hozzáadják a többletpontokat.
Vagyis duplázással 260 pontod van, ha erre gondolsz...
A kétféle pontszámítás nagy mértékben különbözik, a duplázásba ne keverjük bele az év végi eredményeket.
DUPLÁZÁSnál kiválasztasz 2 érettségi tárgyat, ami neked felvételitárgy, összeadod a két %-os értékét, megszorzod kettővel, hozzáadod a pluszpontokat (nyelvvizsga, gyvt, emelt érettségi 40 pontja...)
MÁSIKnál az adott tárgyak (irodalom, nyelvtan, töri, matek, nyelv, szabadon választott) 3. és 4. év végi eredményét összeadják (ez maximum 100 pont), ehhez jön az összes érettségid átlaga (ha 5 érettségid van, összeadod őket, elosztod öttel), majd ehhez még hozzáveszed a kiválasztott két érettségidet (két százalékos értéket összeadod), ezekhez még odaszámolod a pluszpontot és kész.
A rendszer azt számolja, ami neked kedvezőbb!
Előző vagyok, szerintem ne próbáld ki a pontszámító kalkulátort, mert minél nagyobb különbségek vannak az érettségijeidnél - nem 2-3 %, hanem 10-20%, mint neked - ,akkor irdatlan különbség lesz a valódi és a kiszámolt pontok közt. Egyik osztálytársamnak 15 ponttal számolt kevesebbet, nekem 2%-os különbségnél 4%-ot! Nagyon figyelj oda!
Előveszed a 2010-es felvételi "kék könyvet" megkeresed a szakot, értelmezed, hogy mi a felvételitárgy, nem mindegy hogy "és" vagy "vagy"..., aztán kiszámolod mindkét módszerrel és a legjobbat értékeled, én is így csináltam, maga a felvi üzemeltetőjének is írtam, hogy rossz a kalkulátor és képernyőképet kértek... ennyit az oldalukról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!