Mérnökinformatika szak?
Na igen, a játéktervezésnél tutisicher!
De nekem meg pl amikor egy kicsi játékban autót terveztem magamnak, ott a koordinátageometria kellett!
Érdemes lenne átgondolni ezt az IT-t, ha nagyon nem megy a matek/fizika.
BMEn ha hétről hétre tanulsz, akkor lazán megtudod csinálni.
Az a baj, hogy rengeteg nálad sokkal okosabb ember végig bulizza az első 6-8 hetet, majd kicsit összekapja magát az első zhkra, de kicsit csúszásban van persze, mert addig nem tanult.
Ezek után kicsit behozza a lemaradást és megint egy kicsit ellazul, majd jön a pótlási hét, ahol minden elmaradt dolgot bekell pótolnia. Itt szó szerint meghall, majd jönnek a vizsgák, amire agyon kell tanulnia magát, hogy átmenjen egy kettessel, mert eddig nem tanult annyira.
Ezek az emberek fognak elbukni. Nem azok akik gyenge matek/fizika alapokkal jönnek. Az behozható, de a lustaság kevésbé.
Erre találták ki a bevezető matek és fizika tantárgyat, mert a legtöbben bénák belőlük.
Nem kell nekem hinni. Nézd meg a bme statisztikáit az első ZHról.
A fizikát rengetegen elbukják. A társaság kb 2/3 részének érettségije sincs belőle (ménökinfóról beszélek), akiknek meg van általában egész jól teljesítik.
Ugyan úgy nagy a szórás a matekon is.
Sőt még az egyetem kezdete előtt a BME tart egy matek felkészítőt is, ahol olyan alapokat magyaráznak el, hogy mi az a hátványozás meg logaritmus. Ahol a tanár egy régi mozaikor 10-11es könyből adogatja a könnyű feladatokat :D
Annyira ne higy azoknak akik úgy állnak hozzá, hogy "Akkor már értelmetlen oda menni ha nem vagy tökéletes matek/fizikából".
Mindenhéten tanuld meg az aheti anyagot és megleszel. Még akkor is ha közel nulláról indulsz mindenből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!