Mennyit keres egy orvos?

Figyelt kérdés

NEM halapenzes szakmaban pl pszichiater. Egy korhazban. Szakvizsga elott ugye maganpraxisa nem lehet...

Es mennyit kell dolgozni, ugyelni? Mennyivel tobbet mint egy standard 8 oras allasnal?

2018. aug. 25. 18:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

De az biztos, hogy ezért a pénzért kb. (minimum) 1.5* annyit kell dolgozni (időben biztosan), mint mondjuk IT szektorban...

Vagy mérnöki területen.

Szakorvosként magánpraxissal meg igazából kereshetsz akármennyit, de az ilyen 1+ millát hazavivő orvosoknak ezen kívül nincs életük, általánosságban ez elmondható...

Remélem majd 83% kijavít, ha valamiben tévedek.

2018. aug. 26. 02:22
 12/16 A kérdező kommentje:

Oke, de olyan aron hogy nincsenek szabadidod es hobbijaid? Ejszakazol hetvegezel... Szerintem ez marhara nem eri meg. Legalabbis kell hozza egy jo adag altruizmus. Szerintem akkor tudna az ember, foleg egy ilyen segito szakmaban 100%ot nyujtani ha van ideje pihenni, a feltoltodesre.... es szegyen h ennyi tanulas utan ez a honorarium.

Maganpraxishoz is kell alaptoke. Ha vkinel az nincs... nahh mindegy. Igazabol mar orvosira jarok de kezdem megbanni...

2018. aug. 26. 09:37
 13/16 anonim ***** válasza:
83%

Most tényleg ennyire nem érthető az, amit leírtam?

1. Az általam leírt alapbér a teljesen kezdő rezidensre vonatkozik, ugyanis a kérdésedben úgy írtad, hogy "szakvizsga előtt magánpraxisa sem lehet". Ebből arra mertem következtetni, hogy a rezidensek fizetése érdekel...

2. Leírtam, hogy ez alapbér, és azt is leírtam, hogy ehhez pluszban jön az ügyelet, az egyéb juttatások (ha vannak), plusz ha az ember megpályázza, még az ösztöndíj is.

Mindezek eredményeként hiába 169 ezer forint a nettó alapbérem (vagyis nekem már 170 ezer, mert kategóriát léptem), az utóbbi időben az ügyeleti bérrel együtt jóval 300 ezer forint felett kaptam. (Az ügyeleti bér számítása kicsit macerás, nem mennék bele, de 300-360 ezer forint a NETTÓM összesen.)

És ebbe nem számoltam bele a Markusovszkyt, ami havi 100 ezer nettó, azaz szakvizsgáig összesen 6 millió forint. Persze ezért cserébe nem lehet hálapénzt elfogadni és nem mehetek külföldre x évig.

Persze, mint mondtam, az ügyeleti bér változó. Valahol ennél kevesebbet, valahol ennél többet kapnak. Az is változó,hogy mennyit kell ügyelni, vidéken, kis kórházakban, ahol nincs elég orvos, jellemzően többet.

Tehát összességében, ha nem csak az alapbért nézzük, hanem a teljes fizetést, akkor egyáltalán nem kell nyomorogni belőle, mert szerintem 300-360 ezerből azért meglehetősen kényelmesen el lehet lenni.

Persze az más kérdés, hogy ezért mondjuk 224 órát dolgozom, nem 160-at, mint más, így órabérre nézve nem királyi a dolog, de összességében azért nem kevés.

2018. aug. 26. 12:21
 14/16 anonim ***** válasza:

"Oke, de olyan aron hogy nincsenek szabadidod es hobbijaid? Ejszakazol hetvegezel...

Miért ne lenne szabadidőd?

Egy hónapban ötöt ügyelek. Ebből mondjuk 2 péntek vagy szombat, ami után ugye nincs szabadnap, az tényleg eléggé áthúzza a hétvégét.

A többi nap után jár másnap a szabadnap. Szerintem 4-5 ügyelet teljesen viselhető, annál többet már én sem szeretnék.

Egyébként meg lány vagyok, nem srác.

2018. aug. 26. 12:38
 15/16 A kérdező kommentje:

Hat azert az hogy 60-70 oraval tobbet dolgozol mint egy "atlag" ember pl mernok v kozgazdasz. Az olyan mintha pluszban meg egy hetet (sot tobbet) dolgoznal minden honapban.

Oke, legalabb a penz akkor nem gaz. De ez is eleg lelombozo.

Mindegy, most elegge soteten latom a szakmat:/ de azert koszi..

2018. aug. 26. 12:54
 16/16 anonim ***** válasza:
36%

Ne haragudj már, de mégis mit gondoltál?

Ha a fizetéssel nincs is tisztában az ember 18 évesen, azért annyit csak tudtál, hogy az orvosi szakmák 90%-ában ügyelni kell. Akkor miért ezt választottad?

Menj el gyógyszerügynöknek, oszt ennyi.

2018. aug. 26. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!