Mechatronikai vagy villamosmérnöki?
Levelezőn ezeket tudnám úgy elkezdeni, hogy így se kelljen a világ másik végére mennem hétvégente...
A gépész érdekelne a legjobban, de az nem indul ilyen formában a közelemben.
Így felmerült a kérdés, hogy mechatronikai mérnöki legyen, vagy villamosmérnöki.
Ugyania a mechatronikai közelebb áll a gépészhez, de akkor már a villamosmérnökivel sokkal jobban lehet keresni...
Illetve ez egy nagyon buta kérdés, melyből biztosan levágjátok, hogy mennyire laikus vagyok, de a mechásokat mennyire szeretik alkalmazni? Úgyértem, hogy ahovánmindkettő tipusú tudás elkél', oda nem vesznek inkább fel 2 szakembert? Egy villmérnököt és egy gépészt, mintsem, hogy egy "reneszánsz" embert alkalmazzanak?
Egyrészt: én azt mondom, inkább mechatronika.
De... Én is levelező gépészmérnök hallgató vagyok. Amikor jelentkeztem, nem igazán találtam olyan szegletét az országnak, ahol ne indulna.
Ja, valóban ontja az összes Főiskola a gépészmérnök szakot, mert arra van a legjobban szüksége az Országnak.
De én a villamosmérnökit javaslom, mert ha már tanulsz,akkor olyat tanulj amivel jól is tudsz keresni.
Villamosmérnöki.
Milliószor le lett már írva, miért. A legnehezebb, legkomplexebb műszaki tudomány, erősáram, gyengeáram, automatika, híradástechnika, elektronika, informatika, programozás, hálózatok, IT biztonság, szabályozások és vezérlések, digitális technika, jelfeldolgozás, anyagtudomány, kriptográfia, meg még ezer részterület, amelyre szakosodhatsz. Ami a világon elektromos áramot használ, na, az a villamosmérnöki tudomány.
2. vagyok.
Ezt azért döntse már el mindenki maga, hogy mi érdekli őt a legeslegjobban.
Ezt ne másnak kelljen már eldöntenie, könyörgöm!!
Már százezer ilyen kérdés van , hogy villamos-kontra gépész; proginfó-kontra gazdinfó... stb,stb..
Persze,igen fontos, hogy azt tanuld, ami érdekel is, mert ha olyat tanulsz, ami nem érdekel, akkor egész életedben utálni fogod a munkádat.
Én csak azért mondtam a villamost, mert őt is a lóvé' érdekli:
"Ugyania a mechatronikai közelebb áll a gépészhez, de akkor már a villamosmérnökivel sokkal jobban lehet keresni..."
Na, akkor szerintetek őt nem érdekli a pénz?
Nem a frászt!
Hát az neki a legeslegelső szempint a pénz.
Na akkor szerintem vitának helye NINCS.
Kedves Kérdező!
Arra menj, ami a legjobban érdekel!
Ezt NE én , meg NE a másik döntse már el helyetted!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!