Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így lehetséges a továbbtanulás...

Így lehetséges a továbbtanulás számomra?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem és nem úgy sikerült ahogy vártam. Szakközépiskolába járok és érettségi után még maradok egy évig a szakma megszerzéséhez. Szóval amikor itt végzek már lesz egy szakmám is meg érettségim, de azután szeretnék egyetemen tanulni. A szakmám ügyviteli ügyintéző lesz és hasonló szakon szeretnék továbbtanulni is az egyetemen. De ahoz jelenleg nem lenne elegendő az érettségi eredményem. Milyen lehetőségeim vannak?

Mármint ilyenkor amikor nem az érettségi után kezdem az egyetemet ugyanúgy az érettséi pontokat nézik vagy valami felvételi van?

2010. jún. 20. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Az érettségit nézik, igen. Szerintem érettségizz újra!
2010. jún. 20. 20:19
 2/5 anonim ***** válasza:

az érettségi pontokat és asszem a 3. 4. év végi jegyeket nézik, nincs külön felvételi.

pontot nyelvvizsgával tudsz még szerezni, vagy ha javítasz az érettségi jegyeken (köv. évben más tantárgyból is érettségizel), de én a nyelvvizsgát ajánlanám, több értelme van.

2010. jún. 20. 20:22
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 20. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:
nézd meg a továbbtanulós könyvben, h hová mit fogadnak el plusz pontként. pl ecdl, nyelvvizsga, vmi okj-s... nyáron látni fogod a pontokat, ahhoz képest ki tudod találni, h kell-e menned ismét érettségizni a felvételi tárgyakból. az iskoládban jelentkezhetsz erre szept elején és feb. környékén.
2010. jún. 20. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:
2011-től már emeltezni kell valamiből...
2010. jún. 20. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!