Számít-e az hogy milyen sorrendben jelölöm meg a
gimnáziumokat a felvételi rangsorban?
Figyelt kérdés
Az első késésem az ami a kiírásban van !
2. Az számít hogy ha tegyük fel az első helyen jelölt gimnáziumba felvesznek, de én nem oda szeretnek menni hanem a másodiknak mejelolt intézménybe akkor oda már nem mehetek ( a másodikba )
Ergo ha az elsőbe felvesznek akkor a többi “ kiesik “ a rangsorbol és oda már nincsen lehetőségem bekerülni, mivel már van egy gimnázium ahova bekerülnek ?!
Jól gondolom ??
3. Hány darab gimnáziumot lehet megjelölni ?? Tehát a pontos számát szeretném megtudni annak h hány darab intézményt írhatok a rangsorba ? ( mindenhol mást mondanak, és már nem tudom mit higgyek el ( valaki azt mondja amennyit akarok valaki az h csak harmat ...) )
3.: Mi korlátlan számú iskolát megjelölhettünk. A lapon 24 hely volt de ha akartál még pótlapot is kérhettél. Én 5 iskola 8 tagozatát jelöltem meg.
2018. aug. 9. 17:37
2/8 anonim válasza:
Igen, számít. Ha felvesznek az első helyre, a többi kiesik. Ha az első helyre nem vesznek fel, jön a második, ha oda sem, akkor a harmadik, és így tovább.
Már nem most felvételiztem gimibe, de ha jól emlékszem több helyet lehetett megjelölni, pl. egy gimiben megjelöltem 3 szakot is, vagy lehet 3 különböző iskolát. Azt hiszem, legalább 6 hely volt, de inkább ennek kérdezz utána.
2018. aug. 9. 17:39
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2018. aug. 9. 17:41
4/8 anonim válasza:
A harmadik kérdésedre válaszolva én úgy emlékszem, hogy hármat kötelező megjelölni, de többet is lehet. Ha egy gimit kinéztél és ott megjelölsz 3 fakultációt, az is számít, nem muszáj többet. Jelölhetsz 3 gimit is ugyanazzal a fakultációval, a lényeg, hogy meglegyen a három. Ha lenne még más kérdésed, írj nyugodtan privátot.
2018. aug. 9. 17:44
5/8 A kérdező kommentje:
Nekem pont az a gondom h sokat szeretnek majd megjelölni ...
2018. aug. 9. 18:11
6/8 anonim válasza:
Igen.
Elsőre azt tedd, amit nagyon szeretnétek, de 5-50% esélyetek van. Másodikra azt, ahol tudod, hogy 100% az esély és a gyereket felveszik. A többi csak töltelék lesz.
2018. aug. 9. 18:28
7/8 anonim válasza:
Nem csak gimi sorrendet kell állítani, hanem tagozat sorrendet. Tehát pl. 1. Egyik gimnázium angolvtagozata. 2. Másik gimnázium angol tagozata 3. Egyik gimnázium biológia tagozata. Tehát lehet ugrálni a gimik között, mindig tagozatra jelentkezel. Így eleve kehet olyan, hogy pl 3 gimit választasz de mindben van 3-4 tagozat. Bármennyit be lehet írni. Érdemes előre írni az álom tagozatokat, ahová nagyon szeretnél menni, utána közepeseket a végére pedig olyat ahová tuti felvesznek. A sorrendva te kívánságlistád.
2018. aug. 11. 08:23
8/8 anonim válasza:
A sorrend a legfontosabb. A végén a megjelöltekből egy tagozatra fognak felvenni és csak oda iratkozhatsz be. Tehát a sorrend minden esetben azt tükrözze ahogycte legjobban szeretnéd, hogy felvegyenek. Soha ne változtass rajta, nem kell előrébb írni azt ahová több esélyed van, mindig a legjobban kívánt legyen előrébb. 1x lehet majd sorrendet változtatni szóbelik után, de csak akkor tedd, ha szóbelin rájöttél hogy valami mégis jobban tetszik, mint az elé írt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!