Előrehozott érettségi 10. ben?
Kilencedikes vagyok, és elgondolkodtam azon, hogy jövőre (10.ben ) előrehozott érettségit teszek magyar nyelv és irodalomból !
Szerintetek bizonyos szintű tanulással kitűnő osztályzatokkal van esélyem 90% plusszot elérnem ??
Vagy ha ti tettetek előrehozott érettségit tizedikben akkor miből tettetek? Én első sorban erre gondoltam, mivel ez könnyűnek tűnik !
Természetesen közép szinten ( inkább realos vagyok tehát abból szeretnek majd emeltezni ( matek, fizika )
Előre is köszönöm
Így van, csak infóból és idegen nyelvből tehetsz előrehozottat.
Én most voltam 10-es és angolból középfokúztam,kitünő lett, mint ahogy kb még 15 osztálytársamnak. Nem vagyunk zsenik, csupán már unjuk a nyelvet, plusz infóból is csak kitünőek lettek az oszt.társaink. Osztályozó vizsgát kell tenned, ami igényel tanulást és utána érettségi, sok sikert!
Csak akkor hozd előre az érettségit, ha tényleg biztos vagy a tudásodban és tudod hogy + 80% vagy 90% lesz.
Ha nem indiszkrét a kérdés milyen gimibe jársz ?? ( előző )
Kb mennyi külön tanulást igényelt ez az egész ?? És milyen szinten tetted le ??
Előttem leírták, hogy nem tudsz előrehozottat csinálni, de letudod adni a tantárgyat ha minden év tananyagából írsz egy záróvizsgát. Már elfelejtettem, hogy mi a neve, de amikor előrehozottat írtam angolból nekem is lekellett vizsgáznom a fennmaradó tanévek anyagából és csak utána írhattam meg.
Ezt azt hiszem érettségitől függetlenűl minden tantárgyból meglehet csinálni és utána nem kell bejárni az órákra.
4# Vagyok.
Lényegében így lehet évfolyamot átlépni.
Pl.: Egyik volt osztálytársam egy évre kiment külföldre. Ha minden tantárgyból letudott volna rakni egy a fentebb leírt vizsgát, akkor velük tudta volna folytatni az évet, de nem sikerült neki így egy évvel alattunk tanult tovább...
#2 vagyok
Szent Györgyi Albert Gimn. És Ált. Isk.
Inkább sok időt vett igénybe az osztályozó vizsga tanulása, 11.osztályos osztályozó 50 tankönyvi oldalból volt, az 91%-os lett
A 12.-es pedig egy komolyan butított érettségi, abból meg egy hibám lett. Persze sulifüggő. 0.osztályban is voltunk, ami úgy ahogy hasznos volt, de jól éreztük magunkat, aminek meglett a gyümölcse. Szóval nem vészes.
Még mindig #2
Közélfokú, jobb ha van egy nagyoon jó középfokúd hogy azt feltudd majd húzni a pontoknál az érettséginél, mint egy rossz, vagy 80%-os felsőfokúd. Szintenként érdemes haladni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!