Elfogadják a Semmelweis Egyetemen a középszintű érettségit?
Figyelt kérdés
Határon túli magyar vagyok és gondolkodom, hogy a Semmelweis Egyetemen folytatnám tanulmányaimat. Viszont Romániában (tudtom szerint) csak középszintű érettségi van. Elfogadják azt Magyarországon? Vagy ott kell letenni a vizsgát?2018. júl. 30. 17:12
1/9 anonim válasza:
Ha a felvételi követelményben szerepel az emelt érettségi, akkor neked is azt kell tenni.
2/9 anonim válasza:
emelt kell. Valahogy magyar érettségire kell jelentkezned.
3/9 anonim válasza:
Nézz utána, hogy a külföldi érettségikkel mi a helyzet.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :))
2018. júl. 30. 18:59
5/9 anonim válasza:
Debrecenben végzem az egyetemet, és van az évfolyamon több hallgató is, aki határon túlról érkezett. Úgy tudom, ők is emelt szintűt tettek. De biztosan meg tudják mondani ezt neked a leendő egyetemed dékáni hivatalában. Sok sikert a felvételin!
6/9 anonim válasza:
Semmelweisen elég sok szak van.
Melyikre gondolsz konkrétan?
Orvosira, fogorvosira, gyógyszerészetre kell emelt biosz és emelt kémia/fizika, amit külön Magyarországon kell megcsinálnod, a többi szakhoz szerintem nem követelmény.
7/9 anonim válasza:
Van, amihez nem kell. Én most nyertem felvételt a Semmelweisre konduktornak, nem kellett emelt.
8/9 A kérdező kommentje:
Egészségtudományi Kar dietetikus képzésén gondolkodom.
2018. júl. 31. 09:27
9/9 anonim válasza:
Kötelezően oda nem kell emelt, de ajánlott és azzal csak növeled az esélyeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!