Hogyan működik, hogy fizetős vagy államira vesznek fel az egyetemen?
Két szakot jelöltem meg és mindkettőnél megjelöltem az ANAt és ANKt. Mindkét esetben az elsőnek raktam az ANAt.
BME mérnökinformatika ANA
BME mérnökinformatika ANK
ELTE proginfó ANA
ELTE proginfó ANK
Ilyenkor alapból a legelsőre vesznek fel azaz az ANAra vagy mivel nem számít külön szaknak (onnan gondolom, hogy három szakot lehetett megjelölni és a külömböző változatok nem számítottak) ezért majd megkérdezik, hogy milyen finanszírozásra szeretnék menni?
Van valami hátránya az ANAnak?
Lehet mellette dolgozni? Lehet külföldön munkát vállalni? (monjuk a nyáron egy gyakornoki pozíciót külföldön) Mi történik ha rögtön ki megyek külföldre dolgozni miután vége a képzésnek?
Ha eléred a ponthatárt, automatikusan államira vesznek fel.
Diákmunkát végezhetsz mellette.
Nyáron külföldön dolgozhatsz.
Kimehetsz rögtön utána külföldre, de 20 éven belül Magyarországon is le kell dolgozni bizonyos időt, különben vissza kell fizetni a képzés árát.
Más a ponthatár fizetősön és az államin. Ha eléred a ponthatárt az elsőnek jelölt helyre, akkor oda vesznek fel.
A te sorrendednél előfordulhat, hogy a 2.ra felvesznek és a 3.ra is van elég pontod, de mivel előbb van a sorrendben, így csak fizetősre mehetsz.
Mindkét finanszírozási formánál lehet külföldön gyakorlatozni .
Kb 50 pontal több van a kelleténél szóval felvesznek az elsőre.
Akkor alapból ANAra kerülök és mondjuk félállásban az az olyan 20 orában elvileg dolgozhatok mellette?
Nyílván nem első évben gondoltam, meg emelt szinten megy a fizika matek és programozás is szóval minden alapom meg van a kezdéshez.
Mért kommentelsz ha csak kötekedni akarsz?
szerintem #6-os nem kötekedik, csak tisztában van a helyzettel...
BME mellett nem igazán fogsz tudni melózni, legalábbis nem az első két-három évben, hacsak nem szeretnél éveket csúszni, de akkor lassan meg is ismerkedhetsz az ANK-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!