NKE-n alkalmassági?

Figyelt kérdés
Ez hogy működik ? az ott megszerzett pontokat külön számolják ? szóval hiába van pl 400 pontom, és első vagyok akit felvettek, ha ott rosszul teljesítek, akkor nem kerülök be ?

2018. júl. 20. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmasságin (akár rtk, akár hhk) nincs olyan hogy jól vagy rosszul csináltad, csak hogy átmentél-e vagy nem. Ha megbuksz az alkalmasságin, hiába van 490 pontod, azt bukta. Ha átmentél, utána fognak pontok alapján felvenni. Szóval át is kell menni az alkalmasságin meg a pontnak is meg kell lenni. Ha bármi kérdés van írj nyugodtan :)
2018. júl. 20. 12:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

annyit hozzátennék még az 1#-höz hogy azt a minimális fizikait aki nem tudja teljesíteni az ne akarjon már katona/rendőr lenni.

a pszihó is hasonló

Az eü-n pedig nyilván lehetnek rajtad kivülálló okok sajnos. nekem is volt, bár a 2. felvételimnél kiküszöböltem.

2018. júl. 21. 12:37
 3/3 anonim válasza:
Én RTK-ra jelentkeztem szóval csak arról tudok írni. Fizikai alkalmasságin 80pont a minimum amit el kell érned (125 a max), a későbbiek során egyáltalán nem nézik, hogy te pont elérted mondjuk a minimumut, vagy 100felett teljseítettél. Csak az számít, hogy elérted-e, vagy sem. Tehát alkalmas vagy alkalmatlan. Semmit nem befolyásol a későbbiekben. Utána kerül sor az eü, illetve pszichológiai alkalmasságira, ott is alkalmast vagy alkalmatlant szerezhetsz, viszont ha itt alkalmatlannak minősítenek, akkor fellebbezhetsz és II.fokon megismételheted ezt az alkalmasságit. A fizikain viszont csak egyszeri próbálkozási lehetőséged van. Ha ezek lementek, akkor van még egy pályaorientációs beszélgetés, ahol szintén van olyan opció, hogy nem felelsz meg, bár az nagyon ritka. Csak legyél céltudatos, és legyen motivációd, onnantól sima ügy. Aztán megtudod a szakokra a ponthatárokat és ha felvételt nyertél, akkor majd egy életvitel ellenőrzésen kell majd átesned, amely során az illetékesek kijönnek a lakásodba és felmérik az életkörülményeid. Remélem hasznos volt amit írtam. :)
2018. aug. 2. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!