Melyik OKJ-s képzést (emelt szintű) részesítik előnyben a munkáltatók az 1 vagy 2 évest?
Nem fogja őket ez érdekelni.
De legtöbb esetben az OKJ megléte sem.
Az amelyik diplomát ad, szal egyik sem :)
Nekem 3 OKJ-s szakmám van. Eddig kétfajta munkáltatóval találkoztam. Az egyiket nem érdekli az OKJ-s papír mert válogathat diplomások közt is, a másikat meg nem érdekli az OKJ-s papír mert azt nézi/méri felvétel előtt, hogy mit tudsz, nem azt, hogy milyen papírod van.
Nekem eddig egyedül a közszférában nézték az OKJ-t, mert ott meg vannak adva adott pozíciókhoz a minimumok, és ott van OKJ is (nem tudom pontosan hogy működik ott).
Azokban a szakmákban, ahol egyáltalán van értelme az OKJ-nak, például klasszikus szakmunka (kőműves, burkoló, asztalos, edző); az érdekli a megrendelőidet vagy munkáltatódat, hogy hogy dolgozol: milyen szép szakmunkát végzel és mennyire szakszerűen, vagy hogyan tartasz edzést. A papír csak biztosítéknak kell, hogy szakképzett munkaerő vagy. De megítélni a munkád minősége alapján fognak.
Azokban az OKJ-kban amelyekhez diploma kellene (marketing menedzser, programozó stb.) ott meg felesleges a suliba invesztálni, érdemesebb egy BSc-t elvégezni 3 év alatt. Az ér is valamit.
Ezek közül a szakács vagy cukrásznak esnék neki, mindegy hány éves a képzés csak tanulj meg rendesen főzni! A konyhán nem a papír az érdekes, hanem hogy mit csinálsz és hogyan.
Szociális gondozónak akkor, ha ki akarnék menni más országba dolgozni (németország, hollandia vagy svédország); de előtte mindenképpen utánaérdeklődnék ügynökségeknél, hogy ezt a végzettséget a németek/hollandok elfogadják-e (mert a munkaerőre iszonyú szükségük van, csak náluk fontos a papír de nagyon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!