Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az alábbi munkákhoz, milyen...

Az alábbi munkákhoz, milyen iskolát kell elvégezni? És hány éves az adott iskola/iskolák? És hol vannak ilyen sulik, amik kollégiumok?

Figyelt kérdés

-Bírónő

-Fodrász

-Műkörmös

-Sminkes

-Masszőr

-Ügyvéd

-Kozmetikus

-Nyomozó

-Bolti eladó?

2008. nov. 1. 21:29
 1/5 A kérdező kommentje:

És hány éves az adott iskola/iskolák?

Úgy értettem h hány év alatt végzem el

2008. nov. 1. 21:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés hány éves vagy most?

Biró nő érettségi plusz jogi kar plusz gyakornoki évek ez ha most vagy 14 akkor kb 4+5+3=12 év

Ügyvéd ugyan így, nyomozó 9 év.

Fodrász

műkörmös

Sminkes

Masszőr

Kozmetikus

Bolti eladó?

Ezekhez érettségi illetve befejezett 10 osztály és szakma tanulás ez ha 14 vagy mire végzel kb még 4-5 év.

Kollégium pedig mindenhol van.

2008. nov. 1. 22:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Mármint h a csajos szakmákhoz,10.után gyakorlatra kel járni úgyérted?De ezt az adott iskola biztosítja,nem?
2008. nov. 1. 23:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem az iskola biztosítja..például konkrétan tudom, hogy keresni kell egy fodrászt, aki elvállalja a gyakorlati oktatásod ha jól tudom két , vagy 3 éven át. Szomszédunk fodrász, és így szoktak lenni gyakorlatosai.
2008. nov. 2. 00:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Az általad leírt szakmák nagyrésze okj-s képzés, ami azt jelemnti, hogy csak érettségi után szerezhető meg.

Bírónő, ügyvéd, nyomozó, ezekhez 5 éves egyetem alapképzésnek, plusz a doktori, plusz a gyakornoki állás, szóval az olyan 10év alatt elvégezhető.

Fordrásznak kell 1-2 év gyakorlat és általában ha iskolarendszerű képzésben folyik akkor 2 év.

Műkörmösit csak úgy tudod megcsinálni ha fizetsz, de ehhez elég a 8 általános is és az kb. 3 hónap alatt megvan.

Masszőr is hasonló tanfolyam, de van ami több éves okj, de attól függ milyen masszázst akarsz csinálni. Van gyógymasször meg thai masször, szóval ezek ennek függvénye.

Sminkes is egy tanfolyam, de hogy valamit kezdj is vele egy kozmetikusit illendő elvégezni.

Bolti eladónak is van 1 vagy 2 éves okj-s képzés, de annak el lehet menni képesítés nélkül is...

Kozmetikus is iskolarendszerben 2 éves középfokú okj.

2008. nov. 2. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!