Mekkora az esélyem bekerülni a DE-BTK Pszichológia alapszakára az alábbi eredményekkel?
A régi rendszerben szerzett érettségim kitűnő - mindegyik tárgy középszintű. Van egy négyéves némettanári főiskolai diplomám is (ami egyenértékű egy felsőfokú nyelvvizsgával, ha jól tudom).
Mekkora esélyem van bekerülni pszichológia szakra?
Tervezem, hogy magyarból emelt szinten is érettségizek utólag.
A pszichológiának van központilag megharátozott ponthatára, ami 435. Viszont, ha önköltségesre mennél az lehet néha sokkal alacsonyabb is.
Úgy tudom, ha régi rendszerben szereztél ötöst érettségin az 100%-ot jelent.
Szóval, ha a mindkét felvételi tárgyad ötös lett és azokat duplázzák az 400 pont.
Ha a nyelvvizsgát így be lehet számíttatni (erről sajnos fogalmam sincs :( ), akkor az 440 pont, ami akár elég is lehet.
De a pszichológia elég népszerű, szóval lehet akár jövőre bőven e felett lesz a ponthatár.
Az emelt magyar szerintem egyébként elég nehéz, annó én is gondolkoztam rajta, de a magyar tanárom lebeszélt, mert elvileg nagyon szubjektív az egész és könnyen el lehet rontani :( Ha rám hallgatsz én a helyedben angolból mennék emeltre, mert az nagyon fontos a pszichólógiához, az új publikációk és sok szakirodalom is csak angolul van.
Remélem sikerülni fog majd bekerülni!:)
Szia! Tavaly 435 pont volt a ponthatár... Egyáltalán nem könnyű szak, humán területről a jog mellett a legnehezebb holtversenyben. Persze sokat könnyít rajta, ha érdekel a téma.
Bevallom nem tudom, hogy a régi rendszerben milyen volt az érettségi, talán nem voltak százalékok csak érdemjegyek?
Ha voltak, akkor ajánlom figyelmedbe a felvi.hu pontszámító kalkulátort, ott kitudod számolni, hogy milyen eredményekkel hány pontod lenne.
Ha megvan a ponthatár minimum, akkor felvettek. Nincs már külön felvételi, de gondolom ezt Te is tudod. :)
Ha nem lenne meg jelenleg a ponthatár, akkor ha emelten újra érettségizel magyarból VAGY történelemből és németből (mert azt is beszámítják pszichológián), és mindkettőből eléred legalább a 84-85%-ot akkor szinte biztosan felvesznekérettségi pont duplázással (ez mostmár autómatikus, ha jobb eredmény jön ki vele)...
Gondolom németből ez biztosan nem okoz majd problémát.
Viszont azért figyelmeztetnélek, hogy pszichológián van matek is, pl. statisztika.
Nem annyira nehéz, de nekem pl. feladná a leckét.
Valamint 3. válasza nagyon hasznos, amior elkezdtem íni még nem volt :)
Az angol tényleg fontos, de azért ha jelenleg annyira nem megy, az egyetem alatt is tanulható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!