Aki olyan szakra jelentkeztél, ahol számít az angol, hány zsázalékos lett az emelt angol érettségid?
Én pszichológiára jelentkeztem első helyen, s töriből + angolból emelteztem.
Mivel már kicsit untam a törit, inkább arra gyúrtam egy jó 75%-80%-os töri mellé, hogy legyen az angolom legalább 90%, de inkább felette...
Végül a töri ugyan 77% lett, de az angol sajnos csak 84%.
Így 422 ponttal valószínüleg nem jutok be. :/
Na és Ti, akik szintén angolt beszámító szakra jelentkeztetek, nektek hány százalékos lett?
Várhatóan be fogtok jutni?
Jogra megyek.
Én is emelt töri-angol kombóval. A törim csak 71% lett, lehúztam a szóbelivel, de ez még nem is fájna. Az emelt angol írásbelit 90%-ra írtam, eleinte emiatt is szomorkodtam, mert amennyit beleöltem és amilyen könnyű volt az idei jobbra számítottam. Aztán az igazi feketeleves az volt mikor szóbelin leblokkoltam, és mindent elszúrtam, a vita része volt a legszánalmasabb, csak motyogtam, a világ legegyszerűbb szerkezeteit használtam és egyáltalán nem tudtam contradictelni, pedig fakton/felkészítőn szinte szárnyaltam ezen a vizsgarészen. Végül 86% lett.
433 pontom lett, de mivel szerencsére megengedhetem magamnak az önköltségest így felvesznek.
Dehátezek alapján neked is csak 422 pontod van...
Vagy hogy lett 433? :D
Gondolom duplázásban gondolkodtál, de akkor is csak 414 pontom lenne.
Nos, nem dupláztam.
Így jött össze a pontszámom:
Középiskolai eredmény: 94 pont
Érettségi átlag: 82 pont
Két emelt összege: 157 pont
Többletpontok: 100 pont
Összesen: 433 pont
Érettségik:
közép magyar: 97%
közép német: 94%
közép info: 86%
emelt angol: 86%
emelt töri: 71%
közép matek: 61%
Oh, értem. Amúgy nem vádaskodni akartam, csak nem értettem. Számolni meg nem tudok, illetve késő van :D
Amúgy szép eredmények! :)
Ém is pszichológiára jelentkeztem, de nagyon elrontottam az angol szóbelit, így csak 77% lett... Ha a 89% összejött volna a szóbelivel, akkor felvettek volna.
Jövőre újra megpróbálom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!