Ti, hogy tanulnátok ha ordenáré csúnya az írásotok?
Figyelt kérdés
2018. júl. 11. 09:40
1/2 anonim válasza:
Nem írok kifejezetten szépen, de a saját írásomat azért csak ki tudom olvasni. Egyébként tankönyvek, egyéb jegyzetek. Illetve nekem volt egy csoporttársam, aki vagy gyorsan írt, és gyakorlatilag teljesen átláthatatlanul, vagy pedig olvashatóan, de akkor már 3 perc után lemaradt. Vett egy diktafont, felvette az előadásokat, és otthon szépen, kényelmesen 2-3-szor annyi idő alatt lejegyzetelt mindent.
2/2 anonim válasza:
Én alapból nem írok csúnyán, de ha sietnem kell és gyorsan kell írni, gondolkodni, akkor az én jegyzetem is átláthatatlan, szinte olvashatatlan, mert úgy írom le, ahogyan sikerül, rövidítek, ide-oda csillagozom, húzkodom, karikázom stb. A végére ebből általában egy egész jó jegyzet szokott születni, mert minden benne van csak nem tudok belőle tanulni, mert nehéz rajta kiigazodni és az is zavar, hogy csúnya, rendezetlen, nem elég logikus. Én ezért azt szoktam csinálni, hogy lapokra jegyzetelek így és otthon ezekből a csúnya irományokból csinálok egy normális, követhető, olvasható, logikusan felépített, részletes, érthető jegyzetet. Sokszor a könyvek vagy egyéb “segédletek” ( nem tudom minek hívjam) anyagát is hozzá szoktam tenni és azzal kiegészítem, hogy minden egy helyen legyen és ne kelljen 20 könyv, füzet, diasor stb. a tanuláshoz. Ez így elég időigényes vagy macerás, de az mondjuk pozitívuma, hogy csomó mindent már a másolás, jegyzetelés során is megtanulok. Esetleg az is jó, ha legépeled, mert akkor ott tényleg nem számít, hogy milyen a kézírásod (bár én mondjuk könnyebben tanulok a saját, kézzel írott jegyzeteimből).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!