Az emelt érettségi elég a diplomához, vagy kell a nyelvvizsga is?
Figyelt kérdés
Azt szokták írni, hogy " Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges. "
Az "azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány" az emelt érettségi?
Illetve hallottam, hogy jövőre már nem csak a kimeneti, de bemeneti feltétel lesz a nyelvvizsga...
Ez a dolog oda is érvényes, vagyis elég az emelt angol érettségi a felvételhez és a diplomához?
2018. júl. 8. 22:51
1/2 anonim válasza:
Ha megvan emelten a 60% akkor kapsz egy B2-es nyelvvizsgát. Igazából nem magát az érettségit nézik, hanem amit azzal kapsz nyelvvizsgát. Mivel az meg akkreditált elfogadják diplomához meg ha bevezetik előfeltételnek a nyelvvizsgát akkor a felvételihez is jó.
2/2 anonim válasza:
Én találtam rá egy ilyen választ : [link]
De röviden emelt szintű nyelvi érettségiért 60% felett adnak középfokú(B2)nyelvvizsga tanúsítványt, és azt elfogadják a diplomához is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!