Környezetmérnök BSc mellé mit végezzek el?
Becsavarodok már a monoton munkától, jelenlegi munkám során már az F-keres használata kuriózumnak számít, annyira biorobot az egész...
Elvégeztem 2 OKJ-t a munkám mellett, direkt nem írnám le, mik azok, nem akarom a válaszokat befolyásolni és érdekel, leírjátok-e valamelyiket.
Amúgy a környezetvédelem, városrendezés érdekel illetve a közlekedés nagyon, de ahhoz elölről kellene kezdenem mindent, e legutóbbit már esélytelennek tartom, hacsak nem járművezető.
Adatrögzítő munkát végző lány vagyok.
Mit tanuljak még, hogy ne biorobot legyek?
Szia! Én már gondolkodtam a gépészmérnökim mellé környezetmérnök BSc-n, de a tanáraim lebeszéltek róla, hogy ne végezzem el, mert azt a tudást könnyebben felszedi az ember az évei alatt. Helyette a villamosmérnökit mondták, felvettek, de végül nem csinálom meg, mert az túl nagy falat. (inkább MSc, amit jövő május/júniusban fejezek be)
Amit láttam már, hogy a környezetmérnökök ugyan ezen szak MSc-jére, esetleg a BME-n energetikai mérnök MSc-re illetve épületgépész- és eljárástechnikai mérnök MSc-re szoktak még menni.
Tudom még ajánlani gépészmérnöki BSc-n az épületgépész szakirányt(én ezt végeztem), ezzel a kombóval legalább érhetsz valamit a későbbiekben, de csak 3 helyen van az országban: BME, Debrecen és Pécs.
Ha elvégeznéd mehetsz értékesítőnek, kivitelezőnek, kezdhetsz tervezőcégnél ahol az elején valószínű cadmonkey lennél majd szépen sorban használhatnál ilyen-olyan programokat.
Levelezőin gondolkozom, szakmérnökiket nem tudnám megfizetni, MSc-re való támogattt félévem még van, nem csúsztam a környészen.
Az általad írt MSc-k mellesleg tetszenek. Lehet beléjük törne a bicskám. :(
A főállásomat meg kell tartani mellette.
Családtag néha beseít a költségekbe de máskor nekem kell segítenem neki.
Lényegében egyedül élek és el kell tartanom magam, családi okokból egy 30-35 éves szingli életét élem annak előnyeivel és hátrányaival (25 vagyok).
Tehát erre a sablonra kell ráilleszteni a megoldást.
Ha időben végeztél, akkor még 5 állami féléved maradt. Ebből egy újabb 6-7-8 féléves BSc-t nem tudnál elvégezni teljesen államin, hiába tudnád lerövidíteni a képzésedet akár 1 félévvel.
Azok közül a mesterképzések a BME-n vannak, de ott csak nappali tagozat van. Levelező képzések inkább a vidéki egyetemeken vannak.
Azt azért hozzátenném, hogy ha egy gépészmérnökin gondolkodsz biztos lehetsz benne, hogy nehezebb lesz, mint a környezetmérnöki képzés, hiába nem kellene megcisnálnod pár tantárgyat, viszont a kézhez kapott diplomával nem kell azt csinálnod, mint amit a kérdésedben leírtál. :)
Szerintem BGE gazdaságinformatikus, vagy OE mérnökinformatikus levelezőn.
A maradék 1 félévre meg majd vegyél fel diákhitelt...
Csak nem munkavédelmi technikus és tűzvédelmi előadó OKJ-t végeztél?
Amúgy sikerült döntened, hogy mit tanuljál?
Vannak páran, akik környezetvédelmi végzettséggel unalmas irodai munkát végeznek, jobb esetben a szakmában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!