Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért félek attól, hogyha nem...

Miért félek attól, hogyha nem vesznek fel egyetemre, akkor egyszerűen értelmét veszti az életem?

Figyelt kérdés
A mostani pontjaim szerint nem teljesen biztos, hogy felvesznek, elég cinkes lesz, és annak ellenére, hogy már kitaláltam a megoldást, vagyis hogy jövőre hova kell jelentkeznem, hogy szinte biztos, hogy felvegyenek, még mindig félek. De egyszerűen ha belegondolok, hogy most vesztek egy évet, meg aztán ha mégse sikerül oda se a felvételi, akkor egyszerűen egy senki leszek egyetemi végzettség nélkül. Tudom, van sok diplomás munka nélkül, és van sok szakmunkás biztos állással, de ha belegondolok, hogy esetleg nem sikerül bejutnom, akkor egyből az a félelmem támad, hogy mekkora egy senki leszek, és egyetem nélkül semmire sem fogom vinni.
2010. jún. 17. 20:32
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Ez baromság. Elmész szépen, kitanulsz informatikusnak két év alatt, és hülyére keresed magad. Hogy hangzik?
2010. jún. 17. 20:35
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Ja, informatikusnak, lányként....
2010. jún. 17. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hol is van róla szó, hogy lány? Másrészt miért ne lehetne egy lány informatikus? Ne legyetek már ennyire begyöpösödöttek. Miért hiszi mindenki azt, hogy csak diplomával ér valamit az ember? Sajnálom, hogy ezt nevelték beléd, elég korlátoltak lehetnek a szüleid.
2010. jún. 17. 20:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Ezt nem a szüleim nevelték belém, ezt én érzem. Lehet, hogy csak azért, mert eddig volt az osztály, egy biztos közösség, és ezt az egyetemi közösség még tudná pótolni, de a felnőtt, dolgozó életben teljesen elveszettnek érezném magam.
2010. jún. 17. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne aggódj nem lesz baj. Egyetemre bármikor lehet menni, idén jövőre, utána, vagy munka mellett akár 15 év múlva is. Az, hogy nincs kedved még dolgozni persze érthető, de mivel előbb utóbb kénytelen leszel nem baj, ha az egyetem előtt is kpróbálod, vagy ha a szüleid megengedhetik maguknak egy évig ne dolgozz és tanulj meg egy-két nyelvet inkább. Hidd el nem rosz dolog dolgozni se, ha szerencséd van ott is találsz közösséget. Ha dolgozol valahol te is ugyanolyan felnőttnek számítasz mint pl. a szüleid korosztálya, csak így is kell hozzá állnod a helyzethez. és még az lehet, hogy az idén felvesznek.
2010. jún. 17. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ugyanezt érzem mint Te. Egyszerűen értelmét vesztené az egész eddigi életem. 12 évet becsületesen végig tanultam (jó persze azért néha ki is mozdultam, de tanultam :P) és ha nem sikerülne megüresednék.

Nem tudom mit tennék, belegondolni is félelmetes. Talán kimennék pár hónapra önkéntesnek Amerikába és nyelvet tanulnék aztán felsőfokú. De az csak a B-terv. Remélem felvesznek.

2010. jún. 17. 22:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Hova jelnetkeztél amúgy? Utolsó voltam.
2010. jún. 17. 22:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg.

Én is ugyanígy voltam tavaly, pedig az érettségim jó lett (438 pont), mégis amíg a ponthatárok ki nem derültek, volt, hogy nem tudtam aludni, feszült voltam és megijesztett, hogy nem tudom, hogy szeptembertől mi lesz velem. Azt hittem majd mindenkit felvesznek csak engem nem a volt osztályomból, és mindenki majd engem fog lenézni meg sajnálni. De felvettek :-)

Egy biztos, annyi pontod van amennyi, ha nem vesznek fel, akkor ha anyagilag megengedhetitek magatoknak akkor a pótfelvételin még fizetősre jelentkezhetsz, vagy pedig elmész OKJ-s képzésre, vagy egy érettségi tárgyadból javítasz, vagy nyelvvizsgázol , hogy magasabb pontjaid legyenek jövőre, szóval számtalan lehetőséged van, de azzal senkinek sem segítesz, ha idegesíted magad. Szurkolok neked ! :-)

2010. jún. 18. 08:44
 9/9 anonim ***** válasza:
figyi, ha nincs még nyelvvizsgád, akkor ha esetleg nem vesznek most fel sehova, akkor a kiesett év alatt megcsinálod a nyelvvizsgát, és utána újra jelentkezel az egyetemre, több eséllyel indulsz, mert a nyelvvizsgáért is jár pont a felvételinél!
2010. jún. 18. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!