Hogy tudnám otthon fejleszteni a nyelvtudásomat?
Egyetemista vagyok és szeptembertől fel akarom venni a németet minornak. Gimiben tanultam 4 évig, érettségiztem és van egy közép fokú nyelvvizsgám is belőle. Viszont azóta 1 éve nem igazán foglalkoztam vele, sokat felejtettem!
A felvételhez szintfelmérőt íratnak és nem akarom elbukni. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám itthon addig visszahozni az elveszett tudást? Mit csináljak? Gondoltam a nyáron (júli közepétől) napi 3 órát erre szánok, ez így jó lesz?
Minden tippnek örülök, köszönöm!
Ezeket ajánlom:
Karácsony-Tálasi: Német nyelvtan
Szablyár-Fazekas: Német szókincskönyv
1000 Fragen, 1000 Antworten
Szerintem nézz meg sok filmet németül,és aztán próbáld lefordítani,hogy mit hallottál.Ha nem nagyon értetted,utána nézd meg magyarul is,és aztán megint németül,és így tovább.
Vagy..
Hallgass youtube-on német zenéket,olvasgass német szövegeket,hallgass német fm rádiót:Đ:P nekem egyszer sikerült kifognom a telefonommal vhogyan,de aztán hamar meguntam,mert mindig gospelt játszottak meg ilyen más fajta templomi zenéket..XD
És persze olvasgasd a szótárakat is..sokat,sokat kell olvasgatni ahhoz,hogy frissüljenek az emlékeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!