Egészségügyi szakközépben milyen szakmát kapok?
Most érettségiztem egészségügyi szakközépben, de nem tudom pontosan, hogy ez milyen "szakmát" ad.
Tudom, hogy nem lehet vele egészségügyben elhelyezkedni, de a sulinkban azt mondták, hogy csak 1 év lesz nekünk az OKJ ezzel az érettségivel. (Sajnos a suli nem segít szinte semmiben... vagy, hogy most pontosan milyen képzettséget kapunk :( )
Én emelt szintű egészségügyi érettségit tettem, nem tudom, hogy ez számit-e valamit.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a végzettséggel jelentkezhetek- e 55-ös szakápolónak, vagy egész egyszerűen csak 54-es ápolónak jelentkezhetek ami a 2 éves képzés helyett csak 1 év lenne?
Valamint, ha fogászati asszisztens OKJ-ra jelentkezem (aminek a képzési ideje alap esetben 2 év), azt is csak 1 év lenne megcsinálnom, vagy végig kell járnom a két évet?
Előre is köszönöm a válaszokat, még mielőtt bárki megkérdezné, sokat kerestem ezzel kapcsolatban az interneten, de konkrét választ nem kaptam.
Kérem csak olyan válaszoljon aki tényleg tisztában van a 2018-as felvételi szabályzattal!
Köszönöm! :)
Annyi biztos, hogy egy évvel
kevesebbet kéne járnod
Közben kiderült, azért írok, ha valakinek aktuális lesz.
Az iskolát amibe jártam, nem szeretném megnevezni :)
Tehát a helyzet az, hogy csak éves az OKJ-s képzés, és így 54-es ápolói szakmát fogok kapni!
Majd a ráépülő szakápolói még 1 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!