Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulásnál ha kiszámolom...

Továbbtanulásnál ha kiszámolom a pontjaimat és megvan annyi pont amennyi kell akkor tuti hogy felvesznek?

Figyelt kérdés
Nem sikerült jól az érettségi (jegyek alapján) viszont kiszámolva a pontjaimat megvan annyi amennyi kell az egyetemre (nyelvvizsga miatt éd egyéb többletpontokkal) ez azt jelenti hogy tuti felvesznek? Vagy mitől függ?
2018. jún. 13. 08:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg vannak a pontjaid akkor tutra felvesznek (feltéve ha a jelentkezésed rendben van, nem számoltad el a pontjaidat).

A felvin van pontkalkulátor ott számold ki a pontjaidat.

2018. jún. 13. 08:20
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván ha a eléred a ponthatárt, akkor felvesznek. Viszont a ponthatárt csak július végén hirdetik ki. Így csak a korábbi évek ponthatárai alapján lehet saccolni.
2018. jún. 13. 08:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a ponthatárokat valóban csak július végefelé hirdetik ki, így még ne örülj előre, mert még eshetsz pofára. Én is hasonlóan voltam 4 évvel ezelőtt, az előző évekhez képest szinte biztos voltam abban hogy összejön annyi pont hogy felvegyenek az egyetemre, mert igaz nekem sem sikerült jól az érettségi de elég jó pontjaim voltak. Viszont amikor hivatalosan kihirdették annak idején, na akkor koppantam egy hatalmasat, mert bizony 3 ponttal volt kevesebb össz pontom mint ami kellett volna, tehát elbíztam magam, és bizony koppantam. Nagyon magam alatt voltam így a pótfelvételit már hagytam is a fenébe és elmentem inkább dolgozni.
2018. jún. 13. 09:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Júliusban kihirdetik a ponthatárt, akkor kierül, hogy felvettek vagy sem. Ezt előre pontosan nem tudhatod, hiszen csak az előző évek ponthatárai alapján tudsz tippelni, de az azért iaz, hogy nagyon nagyon nagy változás nem szokott történni és van az a különbség, ahol már lehet tudni... Például mikor tavaly jelentkeztem egyetemre , akkor kb. 60 ponttal volt több pontom, mint az előző évi ponthatár, idén pedig újra jelentkezek egy másik szakra és kb. 100 ponttal van több pontom, mint a tavalyi ponthatár. Na most azért ekkora növekedés nem valószínű, hogy lesz :), ugyanakkor egy-két ponton valóban múlhat a dolog.
2018. jún. 13. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!