Hogy is van ez? Ha nincs gépészmérnöki bsc után gépészmérnöki msc-m akkor nem tervezhetek?
Baromság. Tervezhetsz BSc-vel is, felvesznek normális munkahelyre, elég kevés olyan hely van, ahol megkövetelik az MSc-t. Sokkal-sokkal többet számít a tapasztalat és hogy érts ahhoz, amit csinálsz.
Lehet, hogy egy MSc-vel jobb kezdőfizetést lehet elérni, de mire az MSc-s diplomával odaérsz, hogy teljes állásban tudj dolgozni, a BSc-snek lesz 2 év rendes ipari tapasztalata, amivel máris jobb alkupozícióban van. És ne felejtsük el, hogy ő azalatt a 2 év alatt pénzt is keresett.
A második válaszolónak üzenném, hogy semmilyen házba nem szívesen költöznék be, amit gépészmérnök tervezett, még ha MSc-s is, ugyanis nem valószínű, hogy ért hozzá. Amire te gondolsz, az az építész, akik viszont tényleg jobban be vannak korlátozva, ha nincs mesterdiplomájuk. Nem érdemes az egyik alapján következtetéseket levonni a másikról.
Mindezt félretéve persze ajánlott megcsinálni az MSc-t, ha van rá lehetőséged, nem vagy rákényszerítve, hogy teljes állásban dolgozz, kedved is van hozzá, de határozottan nem leszel rossz helyzetben akkor sem, ha BSc után abbahagyod a gépészképzést és tervezhetsz is.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy önmagad képzését is abba kell hagyni! Azt sosem szabad, pláne mérnökként. Folyamatosan tanulj utána is, fejleszd magad.
Előzőnek: köszönöm a tudálékos kioktatást, szerinted én GÉPÉSZmérnök által tervezett házra gondoltam? Agyhalott.
Kérdezőnek: mielőtt válaszoltam volna, megkérdeztem a tesómat aki gépészmérnök egy német multinál, szóval teljesen hiteles az infóm.
Tehát ha tudatosan nem gépészmérnökről beszéltél, akkor tulajdonképpen mi a gyíknak is írtad le? Vagy most csak random tényeket dobálunk? Azt tudtad, hogy egy orvosnál is elég nagy hátrány, ha nem fejezi be a teljes képzését? Mert az. Igaz, ennek semmi köze a kérdéshez, de muszáj volt megosztanom.
Külföldön egyébként még kevésbé érdekli a munkáltatókat, hogy BSc-d vagy MSc-d van, az a lényeg, hogy mivel tudsz hozzájárulni a fejlesztéshez.
Nem tudom, milyen külföldre gondolsz, de a németeknél kell az egyetemi diploma. Ahol elég a főiskolai, az például üzleti területeken (itt jóformán mindegy, hogy BSc-d vagy PhD-d van-e); de a mérnöki területeken elvárják, hogy fejezd be a mestert.
Viszont az is igaz, hogy elmehetsz Kérdező dolgozni BSc-vel is, és mellette befejezheted a mestert. Tesóm azt mondja van náluk egy pár ilyen részmunkaidős is. De alapvetően kell az egyetemi diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!