Tetkó, masszőr, vagy grafika?
Sziasztok!
Elérkeztem oda, hogy tovább szeretnék tanulni, vagyis még szerezni egy két szakmát. Viszont nem tudom merre induljak el, mit érdemes tanulni.
Szerintetek a masszőr, a grafika, vagy esetleg a tetoválás- ami kicsit össze is függhetne- lenne jó választás?
Elsőre olyat szeretnék csinálni, amiből meg tudok élni, és később lehet annyi pénzem h csinálhassak még más szakmát is. Ami igazán érdekel, de tudom hogy soha nem fogok megélni belőle, az a lovasoktatás, belovaglás. Úgy gondoltam, hogy ez marad hobbi...:)
Gyógymasszőr tanfolyam 2 év OKJ-s tanfolyam, e mellé vannak a svéd, indiai, talp, alakformáló, wellnes, lávaköves,...stb masszírozási technikák, amik önmagukban csak FEOR számos képzések, tehát kisebb, mint az OKJ-s, de többet kombinálva jó bért lehet keresni vele, ha sikerül a megfelelő helyre bekerülni. A gyógymasszőr állami rendszerben sem kap nagyon keveset, viszont magánklinikákon/rendelésen nagyon jól keres. Biológiát kenni-vágni kell, főként az izomzat, ínrendszer, csontrendszer részen.
Grafikus képzés szintén 2 év, OKJ-s ami után szintén vannak még szerezhető további modulok, de itt is igaz, hogy ha jó helyen, jó dizájnerként, grafikusként helyezkedsz el, akkor a netto 200 garantált. Állami ágazatban 150-180 körül adnak max.
A tetováló képzés semmilyen számmal nem rendelkezik egyenlőre, de most próbálják itthon összerakni ezt a rendszer, hogy bekerüljön a FEOR és az OKJ rendszerbe is. A tanulás nagyrészt önképzés és otthon, iszonyat sok gyakorlás. Mellé kell jó kézügyesség és egy kis alaptőke. Kb 1-2 év alatt, ha jó vagy benne, akkor el lehet érni arra a szintre, hogy szalonban dolgozz. A fizetés attól függ erősen, hogy mennyi vendéget tudsz szerezni. Minél többet, annál több lesz a bevételed, de ez a legelső, masszőrös dologra is áll, ha vállalkozóként csinálod.
A Masszőr, illetve a Grafikus képzés mellett, otthon tudsz tetoválónak is tanulni gyakorlóbőrön. Egy jobb tetováló a havi 300 nettót is meg tudja keresni, sőt többet is. De ez igaz a másik kettőre is. A lovasoktatáshoz egyrészt neked is jól kell tudnod lovagolni és mivel kevés rancs, vagy lovarda alkalmaz ilyen embert és nagyon sok rá a túljelentkezés is, így ott marad az, hogy saját lovak, istállók, és saját rendszer. Alap befektetéshez kell egy olyan 30-40 millió, ami pár év után kezdi el visszahozni az árát, ráadásul egyes egyedül belevágni értelmetlen. Túl sok munka, túl kevés profit. De hobbinak tökéletes ;)
Igazából az sem kizárt, hogy a masszőr tanfolyamot, a grafikus képzést együtt csináld (egyiket nappalin, másikat vagy levelezőn, vagy estin) és még otthon, ha erre szánnád magad, akkor a tetoválást is kitanulhatod ;) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!