Így tényleg felvesznek dietetikus szakra?
Figyelt kérdés
Jövőre emeltezek magyarból és matekból. Mikor rájöttem mit akarok, már nem tudtam átjelentkezni biológia-kémiára. Viszont a felvi.hu-n azt olvastam hogy 2 kell választani: biológia, fizika, kémia, informatika, matematika, magyar nyelv és irodalom, vagy egy idegen nyelv (természetesen mindenből közép, vagy emelt) Nekem lesz emelt matekom és emelt magyarom, létezik hogy ugyanolyan eséllyel felvennének mint pl. aki kémia-biosszal megy oda? Tehát ha ugyanúgy írom meg az érettségit és hozom a pontokat mint a kémia- bioszos akkor ugyanolyan eséllyel bekerülhetek magyar-matekkal? Vagy inkább meg se próbáljam, már késő?2018. jún. 11. 13:11
1/9 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy a felvételi tárgyak közül melyik két tárgyat választod, csak az a lényeg, hogy legalább kettő legyen meg legalább középszinten. Az, hogy te most a biosz-kémiát, matek-magyart, infót-fizikát stb., választod, az teljesen mindegy, nem számít semmit. A felvételi követelményeket teljesíted, tehát onnantól kezdve már csak azon múlik a dolog, hogy a pontszámod elég-e.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Ez nagyon megnyugtató!! Ment a zöld pacsi!:)
2018. jún. 11. 13:26
3/9 anonim válasza:
Semmi közöm hozzá, de minek két emelt a dietetikára? Még az SE-n is csak 406 pont volt a ponthatár (Pécsett még a 340-et sem érte el) Minek nehezíted meg a saját dolgodat (mondjuk egy emelt matekkal, amire úgysem lesz szükséged soha), amikor egy emelttel is simán bárhol benn vagy??
4/9 anonim válasza:
Adom az előző véleményét. Akkor még okés lenne, ha mondjuk nagyon kéne oda a matek, de minek nehezíted tényleg a saját dolgod, ha az a tudás még csak nem is fog kelleni az egyetemre?
5/9 anonim válasza:
Viszont én a nyáron a helyedben tuti feleleveníteném a biosz és kémia tudásomat, mert abból viszont elég sok lesz az egyetemen. Legalábbis arra biztos nagyobb szükség lesz, mint az emelt magyar tudásodra.
6/9 anonim válasza:
Dietetikára biztos nem kell két emelt. Állatorvosi, ált. orvosi, fogorvosi, gyógyszerészeti, ahova kettő kell.
És egyébként én hagynám a francba a matek és a magyar emeltet, inkább gyúrj rá az erős középszintre, ha nagyon akarod, de ennek a két tantárgynak semmi értelme. Inkább kezdd el tanulgatni a bioszt és a kémiát, esetleg érettségizz is le az egyikből. Bioszra pl.tanár nélkül is egész jól fel lehet készülni, főleg középszinten. :)
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) azért vettem fel kettőt, mert akkor még nem tudtam pontosan mit is akarok magammal kezdeni, és így úgy voltam vele ,,bárhova,, jó lehet
2018. jún. 14. 16:00
8/9 anonim válasza:
Bármennyire is nevetséges a bekerüléshez tök mindegy melyik kettőt választod, mivel egy program számol, senkit emiatt nem lehet később megkülönböztetni. Bár én a magyar emeltet azt biztos nem választanám, középszinten is elég jó pontot lehet belőle gyűjteni. Inkább valami nyelvet választanék, ha már emelt - így nyelvvizsga is meglehet. (Sőt nem is te választasz: a legoptimálisabbat fogják venni.) Húgomnak nagyon sokat jelentett az első évben, hogy biosz-kémia faktos volt!
9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó:) ősszel nyelvvizsgázok angolból:)
2018. jún. 16. 07:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!