Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy tudok a leghatékonyabban...

Hogy tudok a leghatékonyabban 3 nap alatt megtanulni 54 tételt amik 2-3 oldalasak, sikerülni fog?

Figyelt kérdés

2018. jún. 8. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

sikerülhet.

úgy lehet, hogy nem itt kérdezősködsz, hanem leülsz és tanulsz

2018. jún. 8. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
Nem azért, de az alsó hangon 108-165 oldal. 3 nap alatt nekem ha éjjel-nappal tanulnék és végig fogna az agyam (ami ugye külön-külön is képtelenség, együtt meg pláne, hiszen ha csak alapszükségleteket elégítesz ki, 5-6 órát minimum kell aludni, wc, fürdés,evés-ivás + nem fog az agyad 0-24 nonstop folyamatosan), szóval ha meg lehetne fizikailag csinálni a 3 napos nonstop nemalvást, nekem akkor se menne. Megjegyzem, a szervezeted ennél "okosabb", eljön az a pont, amikor annyira kikészül az agyad, hogy beájulsz...
2018. jún. 8. 21:20
 3/7 anonim válasza:

Tedd be a tételeket a párnád alá! Reggelre beleszáll az anyag a fejedbe. ;)

Valószínűtlen, hogy mindet megtudod tanulni három nap alatt. Tanuld meg a felét ..hátha szerencséd lesz.

Néhányszor azért olvasd át mind az 54et.

Amúgy én egy éjszaka alatt 20 tételt tanultam meg (töri érettségi). Rohadt nagy mákom volt, hogy pont abból a háromból húztam, melyeket tényleg megtanultam. :D

Sok szerencsét!

2018. jún. 8. 21:33
 4/7 E1992 ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen tárgyról van szó, de meg lehet próbálni.

Én azt javaslom,hogy először csak egyszer gyorsan fusd át az egyik tételt, ezzel nagyjából realizálódik benned,hogy miről is van benne szó. Utána kitűzöd magadnak,hogy pl. 10 perc alatt az első oldalt memorizálod, a következő 10 percben a 2.oldalt. Utána össze összeolvasod a két oldalt. A fejedben megpróbálod összerendezni az olvasottakat, logikai kapcsolatot keresni az egyes tételrészletek között. Kitűzöd magadnak pl.azt,hogy 1 tételre max fél órát vagy max 45 percet szánsz. S annyi idő alatt meg kell tanulnod. Majd mégy a következő tételre, s így tovább. Azért 4-5 tételenként tarts egy fél órás szünetet.

Mikor pl kimégy mosdóba, vagy öntesz magadnak egy pohár innivalót, közben végiggondolhatsz egy már átvett tételt. Ha vmi nem ugrik be, nézd meg, pillants rá a lapra, tuti megjegyzed.

Így sztem van esély a végére érni.

Lehet hülyeségnek tűnik első olvasatra, illetve a tálentumodat sem ismerem. Amiket fent leírtam, az saját tapasztalat. S hidd el, sokszáz oldalt / sok-sok tételt sikerült már ezzel a módszerrel megtanultam. Nem mondom, hogy másnak is csak ez válhat be, de nálam ez működik.

Sok sikert! Hajrá!;)

2018. jún. 8. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem teljesen új az anyag, akkor sikerülhet.

Felezd el, a 3. nap ismételj!

Mindenből tudj valamit!

2018. jún. 8. 21:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Pl úgy, ha nem gyakorira írod ki ezt a kérdést, hanem a kiírás idejét is tanulással töltöd.
2018. jún. 8. 23:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Egyetemen ez már semmi lesz. Használd a segged, ülj rá, aztán tanulj.
2018. jún. 9. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!