Holnap szóbelizek. Elmaradtam picit a tétel tanulással szóval nem nagyon fogok ma aludni. Ismertek valami praktikát amivel mégis a legjobb formámat hozhatnám a vizsgán?
Egyél csokit, meg szőlőcukrot. Hideg vízzel tusolj le, az felébreszt. Majd alszol vizsga után. :)
És ne pánikolj, mert az a legrosszabb. Ha nem sikerül, akkor max jövőre újrapróbálod, egy év nem a világ. Én úgy mentem töri érettségire, hogy 20ból 3tételt tudtam. Kicsit a véletlenre bíztam, és a mai napig nem hiszem el, hogy kihúztam az egyik olyat, amit tanultam. Hátha neked is szerencséd lesz, sok sikert! :)
Mindenképpen aludj!! 6-8 órát!! Ha jó alvó vagy,kelleni fog a 8,ha nem szeretsz annyira aludni,akkor elég lesz a 6 :)
Délután pont lesz arra elég időd,hogy átnézed még a tételeket/ez kb. 2 óra/
Illetve még 2 órát rászánsz,hogy átnézel 10-15 kísérletet,attól függően,hogy mennyi fér bele. 30 kísérletet tudni a 70-ből nem rossz arány,ha szerencséd van kihúzod :) Sok kísérlet hasonló,ügyelj rá,hogy az oldódásosból,az ezüsttükörből,a Fehlingből is átnézz egyet,ezeket tudod hasznosítani a többinél is. Rengeteg jódos van,az összes szinte ugyanazon az elven működik. Szóval nézd végig a maradék 50 kísérletet,és abból úgy válogass,hogy mindenféle legyen benne!
Sok sikert kívánok! /Egy 2-es emelt írásbelis vagyok :( :D /
Igen, fontos aludni a vizsgák előtt, de ha valaki nem tanult semmit/alig tanult, akkor viszont tanulni még fontosabb. :D
Nem fogsz semmit elfelejteni akkor sem, ha egy percet sem alszol, nyugi.
Attól még, hogy tapasztalatból írtad, nem vagyunk egyformák.
Én pl. középiskolás korom óta megszoktam már, hogy ha valamilyen komolyabb számonkérés van, akkor azelőtt nem igazán alszom, sőt, sokszor semennyit nem, és még soha nem volt ezzel semmi gondom, mert számomra ez tök normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!