Nagyon ki vagyok bukva. Ti mit tennétek a helyemben?
Üdv!
Lement az érettségi, és megjelöltem már a választott intézményeket, illetve szakokat. Első helyre jelöltem formatervező mérnököt, ugyanis nagyon érdekel a szak és mindenképp ilyemsiben tudnám elképzelni magam, amihez kell némi kreativitás, szeretek rajzolni is. Második helyre B tervként műszaki menedzsment.
Az eredményeim a következők lettek:
Történelem 82%
Magyar 84%
Angol 92%
Matek 60%
Fizika (na és itt buktam ki borzalmasan) szóbelivel tudom 55%-re felnyomni. Körülbelül világvége hangulatom lett, mikor megláttam. A tanárunk sajnos semmi segítséget nem adott szinte, magamat készítgettem és időm is jóval kevesebb maradt rá.. Feladatlap alatt egyszerűen leblokkoltam,mert ettől rettegtem. Szeretem pedig a tantárgyat és érdekel is, próbaérettségim mind 65% körül alakult és az csak írásbelivel..
Ha jól néztem a dolgokat, erős szóbelivel bent lehetek bármelyik megjelölt szakomon, de ez iszonyatosan bánt, mert maximalista vagyok. Ti újra tennétek a fizikát ősszel? Vagy hagynátok, ha elengendő lehet a pont? Komolyan már azon is agyaltam hogy ha fel is vesznek egyetem mellett nyomok belőle egy javítót, mert nem bírom, hogy ez legyen az én érettségimben:D Ilyet lehetséges tenni?
Utolsó válaszoló: már ne haragudj, de számomra az az elsődleges, hogy olyat tanuljak ami érdekel is. Kreatív vagyok, szeretem kiélni a kreativitásom. Mire menjek képzőre? Fogadjunk még több ember szólna meg mert "művészeti diplomával szart se érsz el" Mellesleg nem egy olyan ismerősöm van aki ezen a szakon végzett, és nem bánta meg, el is tudott helyezkedni.
Nagyon szépen köszönöm a bátorítást! Tegnap lement a szóbelim, mindenből sikerült 90% felett teljesítenem.
El tudom hinni mennyi ismerősöd lehet. Képzeld, én egy koliban laktam olyan emberekkel, akik ennek tanultak. Én villamosmérnök lettem. Tudod mi lett belőlük? Semmi.
Nem kell túltanuld magad, ott a semmivel is el tudsz érni egészen jó szintet. Nem egy atomfizika.
#15 Én is villamosmérnöknek tanulok, de ettől függetlenül arra biztatnám a kérdezőt, hogy azt csinálja amit szeret. Lehet hogy most nem a legkönnyebb elhelyezkedni formatervezőként, de az egy nagyon rossz hozzáállás, ha csak azt nézi valaki, hogy mire van szükség a munkaerőpiacon.
Egyébként van egy rakás szak, amivel még nehezebb elhelyezkedni. Ha esetleg később nem jön össze állás, akkor legalább lesz egy kis rálátása a műszaki dolgokra és mellé tanulhat valami olyat, amivel kombinálva már jók az esélyei.
Egyébként hozzátenném, hogy egyik távoli rokonom a BMW-nél dolgozik németországban, formatervezőként végzett, plusz pár tanfolyamot is megjárt kint. Most lökhárítókat tervez, vagy tesztel, nem tudom már pontosan, de havi 6-7 millió forintnak megfelelő eurót kap, persze sok év kemény munkája kellett hozzá, de megérte neki.:)
Jajj ne ijesztgessük már szegényt, hogy varrónő lesz...:D
Ha érdekli a dolog, jó benne és keményen dolgozik+tanul, akkor el fog tudni helyezkedni. Nem biztos, hogy Magyarországon pont formatervezőként, de valami hasonló szakmában simán találhat állást. És tuti, hogy nem csak varrónőként lesz esélye:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!