Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon ki vagyok bukva. Ti...

Nagyon ki vagyok bukva. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Üdv!

Lement az érettségi, és megjelöltem már a választott intézményeket, illetve szakokat. Első helyre jelöltem formatervező mérnököt, ugyanis nagyon érdekel a szak és mindenképp ilyemsiben tudnám elképzelni magam, amihez kell némi kreativitás, szeretek rajzolni is. Második helyre B tervként műszaki menedzsment.

Az eredményeim a következők lettek:

Történelem 82%

Magyar 84%

Angol 92%

Matek 60%

Fizika (na és itt buktam ki borzalmasan) szóbelivel tudom 55%-re felnyomni. Körülbelül világvége hangulatom lett, mikor megláttam. A tanárunk sajnos semmi segítséget nem adott szinte, magamat készítgettem és időm is jóval kevesebb maradt rá.. Feladatlap alatt egyszerűen leblokkoltam,mert ettől rettegtem. Szeretem pedig a tantárgyat és érdekel is, próbaérettségim mind 65% körül alakult és az csak írásbelivel..

Ha jól néztem a dolgokat, erős szóbelivel bent lehetek bármelyik megjelölt szakomon, de ez iszonyatosan bánt, mert maximalista vagyok. Ti újra tennétek a fizikát ősszel? Vagy hagynátok, ha elengendő lehet a pont? Komolyan már azon is agyaltam hogy ha fel is vesznek egyetem mellett nyomok belőle egy javítót, mert nem bírom, hogy ez legyen az én érettségimben:D Ilyet lehetséges tenni?

2018. jún. 5. 22:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Fizikábòl vagy matekbòl írtál emeltet? Hova jelentkeztél?
2018. jún. 7. 18:00
 12/19 anonim ***** válasza:
11.es vagyok. Ha elég a pontszámod bekerülsz akkor mindegy, hogy mennyivel van felette valaki. Egyenlő esélyekkel indul mindenki az egyetemen. Fel a fejjel! Sok sikert!!!
2018. jún. 7. 20:57
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Megjelölted a lehető legótvarabb mérnöki szakot...
2018. jún. 21. 13:30
 14/19 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: már ne haragudj, de számomra az az elsődleges, hogy olyat tanuljak ami érdekel is. Kreatív vagyok, szeretem kiélni a kreativitásom. Mire menjek képzőre? Fogadjunk még több ember szólna meg mert "művészeti diplomával szart se érsz el" Mellesleg nem egy olyan ismerősöm van aki ezen a szakon végzett, és nem bánta meg, el is tudott helyezkedni.

Nagyon szépen köszönöm a bátorítást! Tegnap lement a szóbelim, mindenből sikerült 90% felett teljesítenem.

2018. jún. 22. 10:34
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

El tudom hinni mennyi ismerősöd lehet. Képzeld, én egy koliban laktam olyan emberekkel, akik ennek tanultak. Én villamosmérnök lettem. Tudod mi lett belőlük? Semmi.

Nem kell túltanuld magad, ott a semmivel is el tudsz érni egészen jó szintet. Nem egy atomfizika.

2018. jún. 22. 20:34
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

#15 Én is villamosmérnöknek tanulok, de ettől függetlenül arra biztatnám a kérdezőt, hogy azt csinálja amit szeret. Lehet hogy most nem a legkönnyebb elhelyezkedni formatervezőként, de az egy nagyon rossz hozzáállás, ha csak azt nézi valaki, hogy mire van szükség a munkaerőpiacon.

Egyébként van egy rakás szak, amivel még nehezebb elhelyezkedni. Ha esetleg később nem jön össze állás, akkor legalább lesz egy kis rálátása a műszaki dolgokra és mellé tanulhat valami olyat, amivel kombinálva már jók az esélyei.

Egyébként hozzátenném, hogy egyik távoli rokonom a BMW-nél dolgozik németországban, formatervezőként végzett, plusz pár tanfolyamot is megjárt kint. Most lökhárítókat tervez, vagy tesztel, nem tudom már pontosan, de havi 6-7 millió forintnak megfelelő eurót kap, persze sok év kemény munkája kellett hozzá, de megérte neki.:)

2018. jún. 22. 21:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez igaz persze, de nem mindegy, hogy a végzettek 80 %-a tud sikeresen elhelyezkedni a szakmájában, vagy a 15 %-a, úgy, hogy a maradék varrónő lesz, amit ki lehet tanulni diploma nélkül is...
2018. jún. 22. 21:28
 18/19 anonim ***** válasza:

Jajj ne ijesztgessük már szegényt, hogy varrónő lesz...:D

Ha érdekli a dolog, jó benne és keményen dolgozik+tanul, akkor el fog tudni helyezkedni. Nem biztos, hogy Magyarországon pont formatervezőként, de valami hasonló szakmában simán találhat állást. És tuti, hogy nem csak varrónőként lesz esélye:D

2018. jún. 22. 21:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Persze, nyilván meg van az esélye, hogy szépen el tud helyezkedni, nem is ezt mondom. A végzett formatervezők legalább 60-70 %-a nem tud elhelyezkedni a szakmájában. Ismerek vagy 20-at, mivel egy koliban laktam sokukkal, és elég társasági ember lévén, sokkal beszéltem, végzés után is, összefutva buliban, stb. Én sok sikert kívánok a kérdezőnek, de azért ennél jobb választás is lehetett volna, ahol talán még ki tudta volna élni a kreatív énjét.
2018. jún. 22. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!