Hagyjam ott az középiskolát, nem éri meg tovább szenvednem?
11.-es vagyok, és az a helyzet, hogy ebben az évben már biztos bukok matekból. A matek a fő gond. Sosem ment, a szüleim már vagyonokat költöttek magántanárokra, suliban is járok korrepetálásra... nem, nem lustaság, rengeteget gyakorlok rá itthon is, de nehezemre esik még a legegyszerűbb szorzás/osztás/kivonás/összeadás is. Minden más tantárgyból 4-5-ös jegyeim vannak. Nagyon elkeserít, hogy hiába igyekszem, hiába a sok felzárkóztató óra, nem megy. Nagyon hülyének érzem magam miatta. Nem tudom már mit tegyek. Általános iskolában végig 2-es voltam matekból (kegyelemmel), kilencedikben szintén, tizedikben viszont meghúztak matekból, félévkor és évvégén is. A pótvizsgán HATALMAS kegyelemmel engedtek át. Azóta új matektanárom lett, ő jóval szigorúbb, és megmondta, hogy szerinte felesleges megpróbálnom a pótvizsgát, mert a matektudásom annyira elmaradott, hogy úgysem menne...
Most hihetetlenül kivagyok akadva, nem tudom mit tehetnék. A többi tantárgyból 4-5 vagyok (kivéve fizika, abból 3-as), és nagyon bánt a tudat, hogy a matek miatt kéne feladnom a tanulmányaim.
Ha esetleg sikerülne felmentést szereznem matekból, akkor a pótvizsgát megkéne írnom? Vagy más opció? Azon gondolkoztam, hogy átmegyek másik iskolába (estire), de a matek sajnos mindenhol ott lesz.
18/L
Lehet rosszul tanították a matekot, vagy csak gyakorolsz és nem értelmezed hogy mi miért történik és elfelejted:) Az sem kizárt hogy mivel rossz vagy matekból, annyira negatív a vele kapcsolatos élményed hogy rettegsz tőle és nem tudod megtanulni mert stresszel ülsz le és állsz fel.
Tipp: próbáld magad rávenni a gyakorlásra és beszéld be magadnak hogy mennyire szereted és ez a kedvenc tantárgyad. Gondolkozz rajta hogy mi miért van ahogy és ne csak gyakorold őket:) Amikor pedig nem megy valami ne keseredj el csak nézd meg hogy mi is volt az amire nem jöttél rá. Legyél lelkes:)
Estin biztos jóval kevesebb a matekóra, de érettségit ugyan úgy írnak. Diszkalkuliát érdemes lenne vizsgáltatnod, lehet ez van bár ez annyira nem gyakori.
Ha gondolod akkor írj abban amit nem értesz és megpróbálok segíteni (ha tudok):)
ui:
Én a helyedben nem hagynám ott mert érettségi nélkül tényleg semmi esélyed a további oktatásra. Egy okj-t sem végezhetsz el nélküle és később biztos megbánnád. Ha esti suliba akarsz menni a továbbiakban vagy továbbképzésre elvárják az érettségit a legtöbb munkahelyen vagy iskolában.
Persze sima szakmunkást el lehet végezni enélkül is.
Köszönöm a válaszokat! :)
Tudok a diszkalkuliáról, gondolom nálam is ez lesz a gond. Elmegyek magam kivizsgáltatni.
Csak egy kérdés;
Ha megállípatják nálam, hogy az vagyok, kell matekból pótvizsgáznom?
Én úgy tudom, hogy ha megérkezik a sulidhoz a felmentésről szóló határozat a pótvizsgáig, akkor nem, nem kell - de kérdezz rá, mert nem saját tapasztalat.
És azért gyakorolj, mert
1. nem biztos, hogy megkapod
2. ha meg is kapod, a mindennapi élethez is kell NÉMI alap matek.
Mivel a többi tárgyból jó vagy, nálad valószínűleg tényleg a diszkalkulia lehet a gond. NE keseredj el, küzdj!
Sok mindenhez szükséges a matek, sok mindenhez viszont nem. Valójában a legtöbb szakmához teljesen felesleges, még összeadás-kivonás sem kell, mert összeadja az Excel. Voltaképen nagyon-nagyon kevés szakmához van szükséges matekra.
Ennek ellenére az érettségiig el kellene jutnod. Szaladj neki a diszkalkulia vizsgálatnak, és keress egy jó tanárt aki korrepetál. Azért az alapszintű matek érettségi nagyon de nagyon egyszerű. Jóformán lehetetlen megbukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!