Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Menjek érettségire vagy ne?

Menjek érettségire vagy ne?

Figyelt kérdés
Jelenleg Okj-s szakképzés első félévét fejeztem be, de az osztályban kialakult sok vita miatt nem voltam benn az utolsó két hónapba és nem is akarok ebbe az osztályba tartozni. De most van egy olyan lehetőségem hogy átmenjek egy másik iskolába és 3 év alatt lerakjam az érettségit és utána negyedik évben be tudnám fejezni a szakmát. Szerintetek érdemes?
2010. jún. 15. 22:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a mai világban érettségi nélkül semmire se mész... mellé persze kell egy jó szakma, meg nyelvismeret, de az érettségi az a minimum.
2010. jún. 15. 22:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Én ezt értem de váltsak akkor most sulit?
2010. jún. 15. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó a közösség, sok a vita.

Az ellenséges hangulat miatt kihagytál két hónapot, meg ennyi tanulnivalót.

A másik helyen új közösség, új lehetőségekkel.

Menj!

2010. jún. 15. 22:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a második válaszolóval!

Ha nem jó a közösség, akkor csak a suli rovására megy.

Válts!

2010. jún. 15. 22:26
 5/9 anonim ***** válasza:
33%
Ha nincs érettségid, hogyhogy OKJ-ra jársz? Amikor én jelentkeztem tavaly OKJ-ra, követelmény volt az érettségi:S
2010. jún. 15. 22:29
 6/9 anonim ***** válasza:
33%

A legfontosabb, hogy érettségit szerezz. Ne törödj az osztállyal, egy ideig együtt vagytok, aztán soha többé nem találkoztok.

ÉN ki nem állom a saját osztályomat, mégis négy évig velük voltam. Az hajtot előre, hogy a célomat elérjem (érettségi). Nemsokára megkapom a bizonyítványt, és az egyetemre megyek tanulni. Nem érdekel, milyen közösségbe kerülök. Ha belém kötnek, megverem őket, ha békén hagynak, akkor jól van úgy.

Neked is az legyen a fontos, hogy a célodat megvalósítsd, és ne érdekeljenek mások. De ha te ahhoz ragaszkodsz, hogy jó közösségbe kerüljél, akkor járjad sorba az iskolákat, hátha megtalálod a számodra ideális osztályt.

2010. jún. 15. 23:04
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
az OKJ az felsőfokú szakképzés ami az egyetem és az érettségi között van te nem OKJ képzésre jársz hanem szakmunkásba.
2010. jún. 15. 23:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Menj át, én is váltottam sulit, sokkal másabb egy jó közösségbe járni! A tanulás is sokkal könnyebben megy, ha jó az osztály és szeretsz oda járni, hidd el.

(Én úgy tudom, hogy van 8 általánosra épülő OKJ-képzés is).

2010. jún. 16. 00:28
 9/9 A kérdező kommentje:

van 8 általánosra és 10 osztályra épülő OKJ-S szakképzés

KÖszönöm a válaszokat

2010. jún. 16. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!