Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME mérnökinformatikus szak...

BME mérnökinformatikus szak vélemények?

Figyelt kérdés

Mennyit kell tanulni? Kb napi vagy hati hány órát? Mennyit kell bejárni?

Minden érdekel!

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. jún. 3. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
Magolós....
2018. jún. 3. 23:25
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Csak olyanoknak ajánlott akik nagyon erősek matematikában. Nehéz, nem büfé-buli szak.
2018. jún. 3. 23:38
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Magolós? Magolással nem mész semmire..

Az elején még nem kell semmit tanulni. Aztán 6-7. héttől beindulnak a zh-k. Én egy zh-ra, ha van elég időm felkészülni, mondjuk 3-4 nap, akkor mondjuk 3 órát tanulok naponta. Ha összejönnek a dolgok, akkor akár az egész délutánt eltöltheted vele 5-től 10-ig mondjuk 1 óra szünettel. Persze ha bejársz órára úgy kevesebb is lehet. Mi a legtöbbre bejártunk, és sztem így jó volt, anélkül sok mindent nehéz lett volna megérteni.

Amit az elején megtanultam: nem kell minden megérteni (mint középiskolában), pl nagyon mély elmélet, de majd úgyis ráérzel

Egyébként én ajánlom, szeretek ide járni.

2018. jún. 3. 23:38
 4/11 anonim ***** válasza:
24%
Hát pedig akkor is magolós. Átmész egy másik egyetemre ugyanerre a szakra és nem kell ennyit magolni, mert jobban gyakorlat orientált.
2018. jún. 4. 08:51
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
lehet ilyet csinálni, de majd a munkáltatók is átteszik a jelentkezésedet, méghozzá a kukába. Lehet hogy távlati szempontból érdemesebb a függvényanalízist "bemagolni" :)), és ezt a kemény munkát, amit ez a szak igényel, vállalni.
2018. jún. 4. 08:58
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
A munkáltató nem azt nézi melyik egyetemre jártál. Sok helyen ott kell tesztet kitöltened a jelentkezéshez. Azt nézik érted-e vagy az adott feladatot meg tudod-e csinálni. Ezt jobban megkaptam más egyetemen gyakorlati oktatásból, mint a BME-n ahol egy csomó tárgyat magolni kell.
2018. jún. 4. 09:18
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

Dehogynem nézi! És a BME-nek sokkal jobb a megítélése- az összes (ilyen jellegű képzést adó) egyetemnél jobb. Nehezebb is, elméletibb is, sokat kell tanulni, és célszerű "bejárni- ugyanis sok olyan is van, ami annyira új, hogy máshol meg sem találni, és más jegyzetéből tanulni keserves. Be kell járni, jegyzetelni, tanulni.

De Te ezek szerint egy gyakorlati ember vagy, lehet hogy jobban megtalálod a helyed máshol és később a munkád is olyan lesz, ami jobban fekszik, ez így jó.

De az hogy a felsőfokú matematikában valamit magolni lehetne - felejtős.

2018. jún. 4. 09:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Egy felsőfokú matematikával még nem fogsz semmire menni, ha majd dolgozol. De ezt majd meglátod. És a cége nem nézik, hogy hol végeztél, hanem azt, hogy hogyan tudod. Annyira hiányszakma van.. Hiszen kevés a jó szakember. "Mert csak felsőfoku" matematikát és sok elméleti szenny-t tanítanak amire későbbiekben nem lesz szükséged. Ezt is meglátod.

Már dolgozok. És mióta dolgozok egyszer sem kellet használnom az egyetemi dolgokat és lám minden problémát megtudtam oldani mérnöki szemmel. A fizetés is jó. Jah és nem nézték az egyetemet. ;).

Szóval, majd ha kikerülsz az iskola padból a való világba majd meglátod.

2018. jún. 4. 09:40
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Az 53%-osnak van igaza. Ha teheted ne szivasd magad feleslegesen a BME-vel annyi előnyt ugyanis nem ad. Természetesen más egyetem ugyanezen szakán is van jócskán "magolós" jellegű tárgy de talán fontosabb hogy jobban bemutatják azt gyakorlatban. Megjegyezném hogy csak az egyetemre hagyatkozni elég nagy hiba rengeteget kell foglalkoznod a témával magadnak otthon is, hiszen az órákon csak épp belekóstoltok egy-egy témába.
2018. jún. 4. 12:15
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

Én most fejeztem be az első évemet. Minden tárgyam meglett. (volt benne szerencse is)

Én tudom ajánlani. Ez hogy magolós nem tapasztaltam még.. Az elméleti tudás meg azért szükséges, hogy kialakuljon az emberben egy szemlélet mód amivel könnyebben tud újabb dolgokat tanulni.

Nyilván más egyetemen is normális képzés folyik. Én azért jöttem ide, mert ezt mondják a legnehezebbnek/legjobbnak. Kicsit sznobság..

Bejárni attól függ mi a tárgy. Van ahol kb egy előadáson sem voltam és így is simán ment. De van ahol minden előadáson figyeltem jegyzeteltem és még így is sok energiát kellett belefektetni a tárgyba.

Azt hogy mennyit kell tanulni ember válogatja. Van aki mindennap órákat tanul, van aki csak vizsgák/zh-k előtt pár órát. Nyilván függ milyen képességeid vannak és mennyire van érzéked az adott tantárgyhoz. De szerintem ha napi 1-2órát rászánsz akkor nagyon elől leszel a rangsorban.

Ha van még kérdésed nyugodtan keress privátban vagy itt.

Ui.: A BME-nek nagyon rossz híre van a fórumokon. Akik kibuktak vagy abbahagyták szeretik az egyetemet hibáztatni. ("a tanár a hülye nem én.." elven)

Bár az tény, hogy most már könnyebb mint mondjuk 5éve volt. Lehet az akkori rendszerben nekem se lett volna helyem.

2018. jún. 5. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!