Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 25 évesen, egyetemi végzettség...

25 évesen, egyetemi végzettséggel úgy döntöttem varrónő szeretnék lenni, hol, hogyan, milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 21:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elkell végezni egy szakiskolát. Csak ott kapsz képesítést. Ha nem ebből akarsz megélni,akkor tanfolyamon vagy valamelyik varrónőtől is tanulhatsz.
2010. jún. 15. 21:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
van OKJ-s képzés: Szabó néven keresd
2010. jún. 15. 21:27
 3/7 anonim válasza:
100%
jól meggondoltad?akkor vágj bele,ha varrodát akarsz üzemeltetni! Tudod milyen alul fizetett meló?dolgoztam ruhagyárban.mihelyst meg tudod csinálni a normát,egyből magasabbra emelik. Vagy csak nekem van rossz tapasztalatom?
2010. jún. 15. 21:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

nálunk nincs nagyon ruhaipar... szóval hacsak nem akarsz saját vállalkozást indítani, pl hogy méretre készítesz embereknek ruhát, szerintem nem nagyon lesz lehetőséged elhelyezkedni, ha meg igen, akkor elég kevés fizetéssel...

és egy varrónőnek a szabást is kell tudni, ami meg eléggé szerkesztős meló, szóval előbb keress egy varrónőt, aki meg tudja neked mutatni, hogy miből áll ez a szakma, és csak utána fogj bele keresni egy sulit.

2010. jún. 15. 22:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Eü végzettségem van, tehát a 12 órás műszakok miatt aránylag "sok" szabadidőm lesz, másodállásban szeretném ezt csinálni, kereset kiegészítésképp.

Valamilyen papír mindenképp kell, mert gondolom a vállalkozóit akkor is ki kell váltani, ha otthon szeretnék dolgozni.

Csak az a kérdés milyen mélységben menjek bele a tanulásba...

2010. jún. 16. 08:12
 6/7 anonim válasza:
ha méretes szabóságot akarsz alapítani,vagy csak olyan helyen dolgozni oda jókora gyakorlat kell! Itt neked kell egyedül megvarrni a kosztümöt/nadrágot/szoknyát akármit,míg varrodában 1-2 műveletet csinálsz rajta és adod tovább.
2010. jún. 16. 08:43
 7/7 anonim válasza:
Most így két évvel mindenek után, megírnád, miképp alakult az életed? Varrónő lettél, vagy a szakmádban dolgozol?
2012. aug. 29. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!