Mi legyek, ha nagy leszek?

Figyelt kérdés

Tudom, rengeteg ilyen kérdés íródott már ide ki, de én nem lettem okosabb tőlük. Nagyon tanácstalan vagyok, a környezetemben már sokan tudják, mit akarnak, a szüleim is mindig kérdezgetik tőlem. De nekem fogalmam sincs.

17 éves lány vagyok, szeptemberben kezdem a 11. osztályt. A matek, fizika, kémia tantárgyak kilőve, azok nem az erősségeim. A nyelveket szeretem: az iskolában angolt, németet tanulunk, és azok jól mennek. Golndolkodtam rajta, hogy menjek egy angol+még egy idegen nyelv szakra, de úgy érzem, nem lennék elég jó hozzá. Megértem a dolgokat, angolul nézek filmeket, olvasok könyveket, de valahogy, mikor beszélni kell, nehezebben jönnek a dolgok. Oda pedig felsőfokon kéne beszélni a nyelvet. Van rá esélyem, hogy behozzam a lemaradást?

A másik nagyon kedvelt tantárgyam a magyar. Szeretem az irodalmat, szeretek olvasni (nem csak ponyvát), több versenyen is voltam.

A másik kedvelt tantárgy a földrajz.

Egyáltalán ezekkel hol tudnék elhelyezkedni?

Tanár kilőve, az nem szeretnék lenni. Nem a gyerekek miatt, sokkal inkább az egész rendszer miatt (amiről tanárgyerekként hallok egyet s mást).

De amúgy a gyerekeket szeretem (inkább azt az általános iskola kategóriát). Szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni, beszélgetni velük.

Úgy érzem, hogy az is nagy probléma, hogy annak ellenére, hogy elég jól tanulok, sokszor úgy érzem, nem vagyok elég jó a dolgokhoz.

Bármilyen tanácsot, ötletet szívesen fogadok. 17L

2018. máj. 22. 18:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
még esetleg kommunikáció és médiatudomány? :)
2018. máj. 26. 00:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Több új szakra is leltem a segítségetekkel. :))
2018. máj. 26. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!