Milyen egyetemre vagy főiskolára jelentkezzek?
A MKE-n és a SZTE képi ábrázolás szakon van állami támogatás és ösztöndíjak szerintem,de egy ebben jártas biztos jobban megmondja. Szerintem megpróbálhatnád,ha ez érdekel. A Mome nekem túl elit,oda tényleg azokat veszik fel akik vér profik,sőt sokszor azokat sem,meg hát a kapcsolatok is számítanak sok esetben. Ott van még a PTE,ott is próbálkozhatsz.
Ami a szakokat illeti,tőlünk a gimi után sokan képi ábrázolásra mentek,ami tulajdonképpen ugyanaz mint egy művészeti középiskola,ott mindent megtanulsz amit korábban nem,mert mondjuk gimis voltál vagy valami teljesen más szakközéppbe jártál. Ha van egy kis tehetséged,és fel tudsz készülni,szerintem simán felvesznek. Van fotós szak is,pl. PTE-n.
Először is tudnod kéne miből tudnál felkészülni anniyra,hogy felvegyenek. Nézd meg külön külön mik a feltételek. A rajzot pár hónap alatt be tudod gyakorolni,ha van hozzá tehetséged.
Mi anno azt csináltuk hogy az általános suliból felkértük a rajztanárt hogy adjon egy pár előkészítő órát,ha van rá lehetőséged,az nagyon sokat segít. Ha ezen a vonalon akarsz indulni. A rajzolásban tudok segíteni,ha van kérdésed,a többiben annyira nem vagyok otthon,de neten mindent megtalálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!