Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha jövő májusban csinálok...

Ha jövő májusban csinálok emelt szintű nyelvi érettségit, de februárig le kell adni az egyetemi jelentkezést, akkor azt hogy fogják beleszámítani?

Figyelt kérdés
Én már jópár éve leérettségiztem, most 23 éves vagyok, és emeltet szeretnék nyelvből. Jelentkezhetek 2019 februárig, és a 2019-es májusi emeltet visszamenőleg beleszámítják, vagy kell egy évet várnom, 2020 februárig? Hogy megy ez?

2018. máj. 19. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:
92%
Gondolkodj, mielőtt kiírod a kérdést... Szerinted akik most érettségiznek, azok hogy fognak szeptembertől már egyetemre járni? Pontosan ugyanúgy, ahogy te is tudsz jelentkezni. A jelentkezést februárban kell leadni, de utána az érettségi végeztével június-júliusban egy bizonyos határidőig még lehet pótlólag dokumentumokat feltölteni.
2018. máj. 19. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Én most februárig jelentkeztem érettségire ÉS felvin is az adott szak(ok)ra. Most érettségiztem kémiából, amint megvan az eredmény, teszem is fel felvire, júliusig lehet dokumentumokat pótolni. Július pontosan nem tudom hanyadikán derül ki a ponthatár, ha felvettek, akkor szeptembertől kezdem az egyetemet, ha meg nem.. Hát, az más téma.

Érdemes figyelni a dátumokra meg mindenre, ha nem akarsz plusz egy évet csúszni. :)

2018. máj. 21. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!