PTE diplomás ápolóból, lehet-e rendőrtisztet "faragni"?
Az álmom az volt, hogy rendőr legyek. Ezt Magyarországon szerettem/szeretném megvalósítani.
Útjaim a PTE diplomás ápoló felé sodortak.
Ha ezt elvégzem, hogy lehetek még rendőrtiszt?
Most kezdeném a diplomás ápolót. Most vagyok végzős, tehát szeptembertől.
Az utóbbi 2 évben döntöttem el, hogy rendőrtiszt szeretnék igazából lenni.
Ha most elvégzem a diplomás ápolót, akkor onnan kellene valahogy a rendőrtisztihez "átugranom".
Egyébként azért nem bírtam rendőrtisztire jelentkezni, mert B2-es nyelvvizsga kell, Mo lakcím és felvételi 2 tantárgyból, az egyik az megvolna, a másik pedig valami hadászat vagy rendvédelem vagy micsoda.
B2 az megvolna pár hónap alatt, Mo lakcím is. De az érettségi az már húzósabb.
Valamit nagyon félrenézhettél, mert:
alkalmassági vizsga (Alk) és
kettőt kell választani: belügyi rendészeti ismeretek v. magyar nyelv és irodalom v. történelem v. ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(19) v. szakmai előkészítő tárgy(20)
Tehát sima magyar+töri is tökéletes felvételizni.
Általános felvételi feltételek:
A nappali munkarendben folyó képzésre magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező, a felvétel időpontjában 18. életévét betöltött, de a felvétel évében 25. életévét be nem töltött - a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai esetében 30 évesnél nem idősebb -, cselekvőképes, magyar állampolgársággal rendelkező személy vehető fel, aki
- rendelkezik az Európai Unióban hivatalos nyelvek egyikéből, vagy ukrán, szerb, beás, lovári, orosz, illetve kínai nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsgával, vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvánnyal, vagy oklevéllel,
- a jelentkezők egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságának szabályairól szóló rendeletben előírt alkalmassági követelményeknek megfelel, valamint a pályaalkalmassági vizsgálat keretében lefolytatott pályaalkalmassági orientációs beszélgetésen megfelelt minősítést kap, és
- a képzés jellegének megfelelően
vállalja a tisztjelölti jogviszony létrehozását és fenntartását a vonatkozó törvényben meghatározottak szerint, valamint
- hozzájárul ahhoz, hogy a tanulmányok megkezdéséhez szükséges kifogástalan életvitelre vonatkozó ellenőrzést az illetékes szervek elvégezzék.
Érettségi pedig amit leírtál.
Én amiből érettségizek az a magyar nyelv és egészségügyi ismeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!